Лудогорец представи официално Кирил Десподов

OFFNews 16 октомври 2020 в 15:18 3507 0

Снимка Официален сайт на Лудогорец

Кирил Десподов бе представен официално като футболист на Лудогорец. Спортният директор Георги Караманджуков му връчи фланелката с №11 и му пожела успех. По време на пресконференцията Десподов отговори на всички въпроси.

- Кирил, какви са първите ти думи като играч на Лудогорец?
- Щастлив съм, че съм тук. Ръководството на Лудогорец направи всичко възможно за да ме прилвече. Много лесно се разбрахме, бързо станаха нещата.

- Какви други опции имаше и защо прецени, че Лудогорец е най-доброто решение за теб?
- Имах и други оферти преди Лудогорец. Но клубовете не успяха да се разберат с Каляри. Лудогорец беше настоятелен. Г-н Караманджуков ми се обади на 4 октомври вечерта, на другия ден се разбрахме.

- Каква е твоята цел в Лудогорец?
- Аз съм тук под наем за една година. Както каза и г-н Караманджуков, имам висока откупна клауза. Искам да играя. Ще дам всичко от себе си. Конкуренцията за доброто на Лудогорец. Все пак на всеки един пост е доста сериозна конкуренцията тук. И се радвам, че ще работя с добри футболисти и добри треньори.

- Защо толкова много полемики според теб предизвика този трансфер?
- Такива ситуации има в целия свят обаче. Не съм първият, който го прави, няма да съм и последният. Когато съм играл за ЦСКА, всичко е било от сърце. Животът на футболиста обаче не е лесен. Трябва да бъдем отговорни към себе си и семейството. Да взимаме най-правилните решения за кариерата си.

- Какви са първите ти впечатления от Лудогорец?
- Аз дойдох в четвъртък. Всичко е на високо ниво, професионално, очарован съм. Базата е невероятна. Аз познавам повече от половината играчи. Все пак до преди 2 години бях в българското първенство.

- Как ти сте отрази престоя в Италия и Австрия?
- Със сигурност мисленето доста ми се промени. В Италия е много професионално, сериозни тренировки се провеждат. В Щурм отидох да играя. Избрах да съм на терена, защото съм на възраст, на която не мога да стоя резерва и да си взимам заплатката. Добре ми се отрази ментално и физически престоят зад граница.

- Има ли в българското първенство някаква разлика от предишния ти престой?
- Има по-силна конкуренция сега. ЦСКА са добре, Локо (Пд), Берое...

- Казваш, че си професионалист, но те винят в липса на морал. Кое определение е точно за теб? И ще можем ли да те видим още в Царско село на терена?
- Всички знаете, че аз съм професионалист и ми се играе футбол. Това да се разбере. Не ми се стои отвън и да тренирам за здраве. Искам да се развивам. Мисля, че в Разград ще се развивам. Лудогорец показа голямо уважение към мен. Съгласих се, защото знам как се работи в този клуб. За двубоя с Царско село – треньорът ще реши. Ще вляза, ще дам всичко от себе си, ако ми гласува доверие.

- С кои играчи се познавате. Ще се напаснете ли към стила на Лудогорец?
- Няма да ги изреждам. Повече от 50 процента ги познавам. Като стил на игра, този на Лудогорец ще ми допадне. Все пак отборът практикува атакуващ футбол. Освен това предстоят мачове в Лига Европа. Искам да спечелим повечето от тях, за да излезем от групите.

- Комфортно ли се чувстваше в мачовете на националния отбор?
- Аз не бяха играл 2,5 месеца. Тези 3 мача, чак в последния накрая се усети умора. Ще работя здраво, за да вляза в топформа

- Имаш ли притеснения за сблъсъка с ЦСКА. И наистина ли си си назначил лична охрана?
- Нямам охрана. Аз съм професионалист. Като цяло искам да затворя темата ЦСКА. Мен никой не ме потърси и не ме пита дали бих желал да се върна. Няма как да говорим за председателство, защото не съм предал никого.

- Защо избра номер 11?
- Аз си го избрах сам. Знаете, че съм роден на 11 ноември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови