ВСС иска още 100 млн. лв. за съдебната власт

05 октомври 2012 в 16:42 1036 0

ВСС Снимка: БГНЕС
ВСС Снимка: БГНЕС

Висшият съдебен съвет (ВСС) иска повече пари за бюджета на съдебната власт за следващата година.

Според предложението на Министерски съвет през 2013 година съдебната власт ще може да изхарчи 400,6 милиона лева или само с 600 000 повече от парите, предвидени за тази година. Увеличението е свързано с новосъздаденото спецзвено към Инспектората на Висшия съдебен съвет, чиято издръжка струва 600 000 лева. 

Висшият съдебен съвет иска още 100 милиона лева, в които да бъдат включени и допълнителни средства за капиталови разходи и за подобряване на материалните условия в органите на съдебната власт, сигурността в съдебната система, усъвършенстване на информационните технологии, изграждане на Единна информационна система за противодействие на престъпността.

Тази позиция вече е ясна на кабинета, но беше разгледана и днес от ВСС, тъй като на практика членовете на съвета нямаха време да излязат с друго становище. Едва вчера те са получили официалното искане от Министерството на финансите да заявят своята гледна точка по така предложените параметри на бюджета за 2013 година и по всяка вероятност те ще изпратят коригирано свое становище в рамките на законоустановения срок от 10 дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки