Влез-излез в пленарната зала, ГЕРБ правят пози в парламента

Последна промяна на 22 май 2013 в 14:18 4452 11

Бойко Борисов, Красимир Стефанов, Искра Фидосова, Красимир Велчев в НС. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов, Красимир Стефанов, Искра Фидосова, Красимир Велчев в НС. Снимка: БГНЕС

Депутати от ГЕРБ напуснаха пленарната зала в знак на протест срещу начина, по който зам.-председателят на НС Мая Манолова води заседанието. 20 минути по-късно обаче хората на Борисов се върнаха "под строй", защото лидерът им остана най-показно на заседанието в компанията на Вежди Рашидов.

Причина за недоволството на ГЕРБ стана поучително изказване на Манолова, което тя направи от място, докато ръководеше разискванията.

В средата на дебата за проблемите в енергийния сектор Манолова обясни на депутатите, обръщайки се към половината на залата, в която седят ГЕРБ, че парламентът трябва да има сериозно отношение, защото разискваните въпроси са от изключително значение.

От ГЕРБ се почувстваха обидени от изказването и обвиниха Манолова, че в качеството си на ръководещ заседанието няма право на подобни речи.

„По коя точка от правилника вие си позволихте да влезете в ролята на ментор и да държите подобен тон. Ако искате да вземете отношение по същество, трябва да го направите от парламентарната трибуна, а друг да Ви замести на председателското място", заяви бившият здравен министър Десислава Атанасова.

В знак на протест срещу Манолова, макар че минути по-рано парламентът гласува да удължи работното си време до приключване на точката, депутатите на ГЕРБ напуснаха демонстративно залата.

След като се прибраха в стаята на парламентарната си група обаче, към пленарна зала с тържествена стъпка се отправи лидерът на партията Бойко Борисов. В компанията на Вежди Рашидов, експремиерът се върна на заседанието.

Минути по-късно хората на Борисов последваха примера му и се върнаха в пленарна зала. От парламентарната трибуна Десислава Атанасова подчерта, че лидерът на ГЕРБ присъства, за разлика от Лютви Местан и Сергей Станишев.

Бившият здравен министър призова Манолова да освободи председателското място на трибуната и да го отстъпи на Михаил Миков, защото "той води несравнимо по-добре". Малко след това Манолова отстъпи на Миков, което бе посрещнато с бурни аплодисмени от ГЕРБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.05 2013 в 21:13

Аз се чудя как можаха да предложат Мая Манолова за зам.председател на Народното събрание.За нея ще бъде истинско мъчение да изслушва изказващите се,без да ги прекъсне или да ги надвика.Да стои,да слуша,без да има право на коментари - непосилно е за нея.Освен това трябва да и сложат сурдинка,защото има ужасен тембър.Предполагам,че този пост и беше даден,защото като Матросов излъга пред камера,че не е уведомила Станишев за подадения сигнал от нея за печатницата в Костинброд. Иначе щеше да стане ясно,че самият Станишев излъга,че сигналът няма нищо общо с БСП. Изобщо -ти на мене,аз на тебе.Лъжат още от началото,така че очаквайте безкрайни седянки .А ГЕРБ нека повтори някои от техните номера,белким разбере,че вършат работа.

22.05 2013 в 19:32

Яворе , Яворе ''начервени'' ....ъъ ...и прочие след това разбрах ,че всъщност си подбрана проститутка !!

22.05 2013 в 19:25

Иде ми -дойде ми!! GERB OVER

22.05 2013 в 18:40

Детска градина.
То даже детска градина трудно можеш да изкараш под строй, защото децата има индивидуалност и всеки си хваща нанякъде...

22.05 2013 в 17:20

Това го научиха в миналият парламент..

Когато така загрижените БСП и ДПС липсваха от залата :)

22.05 2013 в 16:47

Да видно на Българигте не само не ни харесва да следваме правила ами дори ако видим някой дето да го прави почваме да го хулим....

22.05 2013 в 15:55

ДЕБИЛИ
МЪРЛЯЧИ
ПОМИЯРИ
ГАНЬОВЦИ
ЖЕНСКИ ОРГАНИ
НАХЛЮЗНИЦИ (ЗА МЪЖКИ ОРГАНИ)

начело с главния МАСтия

22.05 2013 в 15:54

Карат се като махленски клюкарки....Щеше да е смешно, ако тези не определяха как ние ще живеем....Те тяхното са си оправили - и внуците, и правнуците, и праправнуците са им уредени. Как може такава безотговорност?!
Или това е новия сценарий - дайте на народа зрелища, че хляба съвсем свърши?!

22.05 2013 в 15:53

Едно нещо не може да им се отрече на ГЕРБ - могат да изпълняват команди. Като група немски овчарки са, водят се "на ред" без никакви проблеми. Където вожда, там и индианеца. ;)

22.05 2013 в 15:51

Ако някой от вас си е направил труда да го гледа щеше да види, че са напълно прави. БСП за пореден път се държат арогантно и дебилски...а последните статии споделени от OFFNEWS във фейсбук са толкова тенденциозни, че направо не е истина. Жалки червени *******