Влез-излез в пленарната зала, ГЕРБ правят пози в парламента

Елица Мартинова 22 май 2013 в 14:18 5191 11

Бойко Борисов, Красимир Стефанов, Искра Фидосова, Красимир Велчев в НС. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов, Красимир Стефанов, Искра Фидосова, Красимир Велчев в НС. Снимка: БГНЕС

Депутати от ГЕРБ напуснаха пленарната зала в знак на протест срещу начина, по който зам.-председателят на НС Мая Манолова води заседанието. 20 минути по-късно обаче хората на Борисов се върнаха "под строй", защото лидерът им остана най-показно на заседанието в компанията на Вежди Рашидов.

Причина за недоволството на ГЕРБ стана поучително изказване на Манолова, което тя направи от място, докато ръководеше разискванията.

В средата на дебата за проблемите в енергийния сектор Манолова обясни на депутатите, обръщайки се към половината на залата, в която седят ГЕРБ, че парламентът трябва да има сериозно отношение, защото разискваните въпроси са от изключително значение.

От ГЕРБ се почувстваха обидени от изказването и обвиниха Манолова, че в качеството си на ръководещ заседанието няма право на подобни речи.

„По коя точка от правилника вие си позволихте да влезете в ролята на ментор и да държите подобен тон. Ако искате да вземете отношение по същество, трябва да го направите от парламентарната трибуна, а друг да Ви замести на председателското място", заяви бившият здравен министър Десислава Атанасова.

В знак на протест срещу Манолова, макар че минути по-рано парламентът гласува да удължи работното си време до приключване на точката, депутатите на ГЕРБ напуснаха демонстративно залата.

След като се прибраха в стаята на парламентарната си група обаче, към пленарна зала с тържествена стъпка се отправи лидерът на партията Бойко Борисов. В компанията на Вежди Рашидов, експремиерът се върна на заседанието.

Минути по-късно хората на Борисов последваха примера му и се върнаха в пленарна зала. От парламентарната трибуна Десислава Атанасова подчерта, че лидерът на ГЕРБ присъства, за разлика от Лютви Местан и Сергей Станишев.

Бившият здравен министър призова Манолова да освободи председателското място на трибуната и да го отстъпи на Михаил Миков, защото "той води несравнимо по-добре". Малко след това Манолова отстъпи на Миков, което бе посрещнато с бурни аплодисмени от ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!