Борисов: Още утре ще върна мандата

Елица Мартинова 22 май 2013 в 12:10 13285 13

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Утре ще приема мандата и още там ще обявя кабинета и ще върна мандата, така че да спестя време, около половин час, до даването на мандата на следващата партия. Това заяви в кулоарите на парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Във вторник експремиерът обяви, че ГЕРБ имат готово предложение за кабинет, макар че е уверен, че правителството няма да получи подкрепа от "Коалиция за България", ДПС и "Атака".

Той обаче бе категоричен, че ще обяви състав на проектно правителство, за да знаят българските граждани, че имат алтернатива пред кабинета на социалистите.

Останалите три партии в парламента обаче разчетоха намерението на Борисов като опит умишлено да бави работата на парламента. Според ДПС, "Коалиция за България" и "Атака" ГЕРБ използва времето, за да оказва натиск върху КС и съдиите да уважат искането за касиране на изборите.

„Това са пълни измишльотини. Тези хора се договориха. Явно много пари са си раздали. И тези трикове го показват непрекъснато. Това е тактиката на комунистите – техният грях го приписват на другите”, бе коментарът на Борисов по нападките на останалите партии.

От изявлението на експремиера става ясно, че щом получи мандата от президента, Борисов ще изчете пред медиите състава на проекто-кабинета си, но няма да го вкарва за разглеждане в пленарна зала, а ще върне мандата минути, след като го е получил.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!