Пеевски избухна срещу Цветанов: Имайте срам!

Последна промяна на 22 май 2013 в 12:34 6383 18

Делян Пеевски. Снимка: БГНЕС
Делян Пеевски. Снимка: БГНЕС

Изборът на временна парламентарна правна комисия предизвика неочакван скандал в пленарната зала между един от най-мълчаливите депутати Делян Пеевски (ДПС) и Цветан Цветанов (ГЕРБ).

 "Г-н Цветанов, как ще говорите за комисии? Имате ли срам да говорите? Първо ще дадете обяснение за СРС-ата и подслушванията. Вие уведомихте ли комисиите за това? Имайте срам, имайте срам!”, избухна Пеевски срещу бившия вътрешен министър.

Повод за думите му стана изказване на Цветанов, с което той призова временната комисия за изработване на правилник за работата на 42-рото Народно събрание да бъде създадена на квотен принцип, респ. ПГ на ГЕРБ да има най-много представители в нея.

В отговор на нападките на Пеевски Цветанов взе думата и заяви, че за незаконните подслушвания нищо не било доказано. Цветанов каза още, че бил гледал в YouTube видео от предизборната кампания на Пеевски, в което той пита избирателите: „Страхува ли ви ГЕРБ?"

"Мога да ви кажа, че ние не се страхуваме от вас, защото ние сме принципни", обърна се към колегата си от ДПС Цветанов.

Бившият вътрешен министър се обърна и към Корнелия Нинова и Мая Манолова от БСП, като ги попита спомнят ли си за аферите с "Фронтиер" и "Р. Овч."?

В крайна сметка с гласовете на БСП, ДПС и "Атака" в залата бе гласувано местата във временната правна комисия да бъдат разпределени поравно между 4-те парламентарни групи. В знак на протест ПГ на ГЕРБ обаче отказа да излъчи представители в комисията. Така в нея ще влязат депутати само от другите три представени в парламента партии: Младен Червеняков и Янаки Стоилов (КБ), Христо Бисеров, Хамид Хамид и Камен Костадинов (ДПС) и Явор Нотев, Павел Шопов и Петър Петров ("Атака").

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.05 2013 в 13:16

Проблем № 1 на ГЕРБ - не са били в опозиция, не знаят какво е да си опозиция, не знаят как да са държат в опозиция.
Проблем № 1 на ДПС и БСП - не са си извадили поуки докато са били в опозиция, не са били истинска опозиция, не знаят и не искат да знаят защо 4 годинки бяха пратени в опозиция.
Проблем № 1 на Атака - те всички са само част от проблема, не са способни да са разрешение на проблема. Нито са били в опозиция, нито са били в управлението, не знаят нищо и за двете. Сега не искат да са в опозиция, но пък никой не ги пуска в управлението.

22.05 2013 в 21:29

най-мълчаливият депутат Делян Пеевски (ДПС) е всъщност монополиста Делян Пеевски- собственик на нформационен консорциум- това са вестниците “Торнадо”, “Шоу”,"Всеки Ден" и електронната медия “Livenews” и днес се "пеняви", защото днес бяха пряко засегнати интересите на подпиращият го Цветан Василев акционер в КТБ, с новината зарешението което се взе за това къде да се съхраняват парите на държавните предприятия....

22.05 2013 в 19:03

Хора,да плюем,че някой от депутатите не става,а друг става е доста грешно,поради факта,че всички които са там са минали през властта,или повечето от тях,истината е една,на никой не му дреме за народа,цялата борба е за тия 15 милиарда евро,които ще влязат за новия програмен период,и който е в властта,ще контролира харченето на тези средства,друго всичко е прах в очите на хората,но наистина ако има свестни хора които да управляват държавата с тези средства,може да се поставят основите на едно ново начало за нашия народ,но едва ли ще се намерят такива хора,които да бъдат допуснати в властта.

22.05 2013 в 16:50

Нас, нас трябва да ни е срам...

Опълчение трябва, а не нова партийна номенклатура.

22.05 2013 в 16:46

Абе по-скоро "програмно правителство" на Орешарски, за да има по-голяма яснота какво трябва да прави, и оттам по-голяма подкрепа и стабилност; ако се обяви "експертно правителство" на всички предварително ще им бъде ясно, че това е оксиморон, щото добри "експерти" за всички министерства всъщност практически няма, а доколкото ги има са без управленски опит и т.н.

22.05 2013 в 15:58

Медиите на Пеевски съвсем доскоро обслужваха Борисов и Цветанов и им беше забранено дори да гъкнат срещу тях. Как така изведнъж стана такъв борец срещу герберите. И него трябва да го е срам.

22.05 2013 в 14:58

6 апартамента минус 4 от наследство е равно на 2 апартамента.

22.05 2013 в 14:48

За такива неща си говорят резидентите в Българският парламент. А би трябвало да се обсъждат съвсем други неща . Но с тези хора отдавна си знаем, че е така.

22.05 2013 в 13:57

Този мотив с "трите поколения" върви от 1989 год. досега + "ще оправя България за 700 дни" /оправи Я наистина" + "...а, онези са крали, крали и сега трябва да почваме от нищото, НО ще Ви ОПРАВИМ"! Има ли смисъл да се изброява още? Явно не е до времето, виж това с по "радикалните" мерки може би е най приемливо

22.05 2013 в 13:44

Срам, срам, срам...

То тоя Пеневски само като се погледне в огледалото трябва такъв срам да изпитва, че да потъва вдън земя. Да не говорим да се показва пред хора *PUKE*