Станишев бил ненадминат в политическата си кариера

25 ноември 2012 в 20:16 2607 3

Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС

"Аз постове не гоня", заяви днес в Шумен лидерът на БСП Сергей Станишев, цитиран от Фокус. Изказването му е част от днешната задочна престрелка между него и премиера Бойко Борисов. Днес двамата политици играха продължителен словесен пинг-понг през медиите. 

"Първо, сигурно няма български политик, който да е постигнал такива позиции – бил съм министър-председател, и в международен план няма такъв политик, постигнал такова признание", обясни нескромно Станишев. По думите на социалистическия лидер, за него са важни две неща. Първият му ангажимент е във вътрешен план – БСП да спечели доверието на хората, да махне "тази вредна власт" и да започне да възражда страната.

В международен план – да се промени балансът в Европейския парламент и на следващите избори в ЕП социалистите да станат най-голямата група и да излъчат свой президент на Европейската комисия. „Тези две задачи са неразривно свързани, защото промяната в България ще бъде направена много по-лесно, ако настъпи промяна в Европа. ПЕС е взела решение за единна кандидатура за президент на ЕК, която ще бъде издигната по демократичен път”, добави Станишев.

Из словесното "мачле"

Борисов: 

- Забранил съм да ми говорят за Станишев.

- Станишевите хора могат да ми дадат само пример – как се спират еврофондове. Може би единственият човек, който разбираше от еврофондове, беше г-жа Плугчиева, но тя ги напусна и дойде при нас посланик.

- И хоп – Станишев казал вчера еди какво си. Почвам да анализирам това, което е казал, стигам до извода, че пак нещо се е объркал. И все се намери някой да ми каже. Ей сега Миро Найденов – „Станишев казал вчера, че ние нищо не сме направили”... Ние днес откриваме пет обекта. Мога всеки ден да му показвам по пет.

Станишев: 

- Честно казано, Бойко Борисов не ме интересува вече какво говори.

- Когато Бойко Борисов не се справя, той пак вади някакви причини от миналото. 100 години управлявала БСП – според него това е причината да не може да договори повече пари от Европейския съюз. Да му направим кратък курс по модерна българска история

- Малкият и среден бизнес е на колене. Те са смазани от рекет от държавата. И като следствие, огромна безработица, огромни натрупани проблеми. ГЕРБ провеждат политика на централизация на финансовите ресурси и децентрализация на отговорностите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews