Станишев обеща вся и всё на майките

07 ноември 2012 в 16:24 2743 0

Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС

В БСП гледаме в една посока,  заключи Инициативният комитет на майките, след като червеният лидер Сергей Станишев им обеща подкрепа по всички точки.

Днес представители на протестиращите майки се срещнаха със Станишев в парламента, за да дискутират исканията си за промени в социалната политика по отношение на майчинството и отглеждане на малки деца.

Майчинството да скочи от 240 на 310 лева, а детските надбавки да се увеличат от 35 на 50 лева, като тези пари да се полагат за всяко дете - с тези ангажименти са се ангажирали червените. Третото е специфично за майките на деца с увреждания.

"Искам да ви припомня, това беше и фактическото състояние, само че в последните три години държавата икономисва на гърба на хората, в това число и на майките, и на децата, защото разделиха минималната работна заплата и майчинските", коментира соцлидерът.

 "Има и много други неща, които могат да се направят и ще продължим диалога и разговора с конкретните идеи", заяви лидерът на БСП. Той даде за пример съществуващата възможност бабите да се включат в гледането на деца и да получават заплащане за това. "Сега тази възможност е прекратена – хората трябва да ходят на борсата и от там да избират гледачки", каза Станишев. 

 От ГЕРБ като видяха, че БСП се срещат с майките, реагираха, предаде БГНЕС. Светлана Ангелова от ГЕРБ държеше да посочи, че срещата е била само с Коалиция за България и те не са били поканени на нея. "Смятам, че всички тези искания би трябвало да се обсъждат в широк кръг", каза тя. Това предизвика майките, които все още бяха в кулоарите да й напомнят, че са внесли декларация до всички парламентарни групи и от БСП единствени са ги поканили. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!