SMS от ББ до ЦЦ и И.Ф.: Защо правите тези простотии?

19 юли 2013 в 08:37 12217 30

Емил Димитров. Снимка: БГНЕС (архив)
Емил Димитров. Снимка: БГНЕС (архив)

Признание, че Бойко Борисов е бил запознат с политическото използване на Комисията за конфликт на интереси направи бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров - Емо Фаса, без да се усети, опитвайки се да се подмаже на бившия премиер.

Пред bTV Емо Фаса разказа, че когато бил ударен (през април комисията обяви, че той е в конфликт на интереси), се обадил на Борисов и иронично му благодарил. Борисов го поканил на разговор и му показал SMS, който е изпратил до Цветан Цветанов и Искра Фидосова. Съобщението звучало в стил: "Защо правите тези простотии?".

Според разкритията на прокуратурата "мокрите поръчки" към комисията, записани от отстранения и вече обвиняем неин бивш шеф Филип Златанов, са идвали от лица с инициали И.Ф. и ЦЦ. Фидосова не се разпозна в инициалите, но все пак ден след разкритията подаде оставка от ГЕРБ и обяви, че напуска парламента.

С изказването си Емил Димитров, вместо да оневини Борисов, доказва, че той е знаел, че Комисията за конфликт на интереси се контролира от Искра Фидосова и Цветан Цветанов. Не е знаел само, че И.Ф. и ЦЦ ще използват влиянието си срещу Димитров.

През последните години ГЕРБ бе разделена на два враждуващи клана - единият се предвождаше от Цветан Цветанов и Искра Фидосова, а другият - от Емил Димитров. Едните обвиняваха другите за гафовете, корупцията и лобирането в управляващата партия, но водачите и на двата лагера се стремяха към по-голяма близост с Борисов, затова винаги твърдяха, че той е невинен, незапознат с грешките, а виновни за тях са хората от вражеското лоби.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!