Емил Димитров: Не съм контактувал с КПУКИ, явно комуникацията се е водила от И.Ф.

17 юли 2013 в 15:49 2093 0

Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров. Снимка: БГНЕС
Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров. Снимка: БГНЕС

- Г-н Димитров, вашето име фигурира на няколко места в тефтера на Филип Златанов. Вие лично имали ли сте контакти с комисията за конфликт на интереси (КПУКИ) или със Златанов лично? Или комуникацията се е водила от „мистериозното“ лице И.Ф.?

- Не. Явно комуникацията се е водила от И.Ф, щом пише така в тефтера.

- Струва ли ви се достоверно записаното там? Когато ГЕРБ, така да се каже, сне доверието от вас, комисията действително бързо реши, че сте в конфликт на интереси.

- След като собственоръчно си го е писал човекът, аз какъв коментар да направя? Първо, никога ГЕРБ не е снемала доверието от мен. Държа да уточня, че още преди номинацията за депутати аз помолих да не ме номинират. Подадох си заявлението за напускане на ГЕРБ точно със същите мотиви, че Цветанов и Фидосова управляват партията и процесите. Тоест, аз съм си тръгнал, никой не е снемал доверието от мен. 

- От тефтера става ясно, че преди да решат да ви ударят, е имало решение дълго време да забавят производството срещу вас. Как ще го коментирате?

- Не съм участвал в този процес и не знам какви са причините да се задържи или да се стартира.

- А вие обжалвахте ли решението на КПУКИ, докъде стигна процедурата?

- Обжалвах го и в момента е в съда. Съдът е допуснал разпит на комисията по начина на призоваване и по начина на произнасяне за това решение. Тоест, моят адвокат да разпита комисията как се е случило всичко.

- След колизията си с Цветанов и Фидосова обявихте, че виждате опасност за себе си и се изнасяте със семейството си в Лондон. Какво предприехте оттогава?

- Аз се изнесох със семейството си. След като минаха парламентарните избори, считам, че вече е малко по-спокойно и семейството ми е тук. Тоест, след като ги няма в пълна степен тези инструменти, които можеха да ползват срещу мен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови