Искра Фидосова аут от парламента

OFFNews 18 юли 2013 в 17:54 23952 56

Искра Фидосова. Снимка: БГНЕС
Искра Фидосова. Снимка: БГНЕС

Искра Фидосова напуска Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Това се посочва в молба от Фидосова до председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и останалите членове на комисията, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Фидосова заявява и желанието си да бъде освободена и като народен представител от 42-то Народно събрание.

В мотивите си Искра Фидосова посочва, че предприема тези действия, за да изчисти всички внушения около името и работата си.

„Спекулациите и внушенията, които се тиражират в публичното пространство от определени кръгове, целят не само моето омаскаряване, но и дискредитирането на ПП ГЕРБ. Убедена съм, че зад моето очерняне стоят накърнените интереси на определени лица и кръгове в държавата. Категорично заявявам, че ще се противопоставя на всички нечисти внушения и спекулации, свързани с мен. В работата си до сега съм се ръководела единствено и само от законите и няма да допусна да се злоупотребява с името ми и с това на партията“, се казва още в молбата на Искра Фидосова.

Фидосова заявява, че остава член на ГЕРБ и ще продължи да работи за реализирането на приоритетите на партията.

Срещнах се и разговарях с г-жа Фидосова. Приемам нейното решение - да освободи и двата поста. Това каза пред Агенция "Фокус" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Оставката на Фидосова идва само ден, след като прокуратурата огласи съществуването на скандалното тефтерче на шефа на КПУКИ Филип Златанов. В записките си той прилежно си е отбелязвал как да бъдат придвижвани определени преписки в комисията, като често си е отбелязвал, че трябва да се консултира с човек с инициали И.Ф.

Още вчера Фидосова заяви, че не се разпозна в инициалите, записани в бележника на Филип Златанов. "Никога не съм водила разговори, с който и да било член на тази комисия, включително и с председателя, по отношение на преписки, свързани с работата на комисията и всякакви внушения в тази посока са недопустими”, каза пред „Фокус” Фидосова.

Фидосова беше многократно посочена като сивия кардинал в партията от напусналите вече Емил Димитров и Мирослав Найденов. "Не е чудно, че Цветанов и Фидосова са правили подобни неща, смята Димитров и заяви, че те вече са политически трупове, но ако сега не се оправят нещата, Цветановщината и Фидосовщината ще се повторят", коментира тази сутрин ексдепутатът Емил Димитров пред TV7. Димитров заяви, че не познава лично Златанов, но обясни, че председателят на комисията е имал непрекъснати срещи с Цветанов и Фидосова. Бившият депутат смята, че името му е било компрометирано чрез действията на тази комисия, защото не е бил удобен за ръководството на партията. „Цветанов и Фидосова искаха да подчинят цялата парламентарна група на ГЕРБ, да работи по начина, по който те искат. Просто искаха групата да бъде една машина за гласуване, без да задава въпроси и без да прави коментари”, каза той.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!