Сашо Диков замества Карбовски в Нова тв

Мая Младенова 19 февруари 2013 в 14:49 4080 3

Сашо Диков СНИМКА: БГНЕС
Сашо Диков СНИМКА: БГНЕС

Едно от най-популярните имена в българската тв журналистика - Сашо Диков, ще замести Мартин Карбовски в Нова телевизия. Диков е приел офертата на продуцентската компания "Телеман" да води тричасово предаване с името "Дикoff" всяка събота от 16 до 19 ч, съобщиха днес от медията.

В този ден и час доскоро се излъчваха предаванията "Директно" и "Отечествен фронт", но в края на януари Мартин Карбовски неочаквано прекрати договора си и се премести в ТV7.

Паралелно с новото си предаване в национален ефир, Диков ще продължи да работи и за Канал 3, увери самият той. Колкото до новата продукция, водещият обеща шокиращи гости и нулева цензура. Първото издание на "Дикoff", чийто главен редактор Нина Александрова работеше и за "Отечествен фронт" , ще е на 2 март. Любопитно е, че в същото време и дъщерята на тв водещия Петя започва своето ново предаване на развлекателна тематика "COOL... T" по bTV.

Екипът на "Дикoff" разказа за огромните си амбиции за новата продукция. "Ще се опитам да изправя журналистиката на 2 крака", "Няма да има милост към никого" бяха само част от "заканите" на човека-телевизия. Той бе определен от колегите си и като последния мохикан на журналистиката, и като човека, подал оставка от БНТ заради уволнената Нери Терзиева, а сам се похвали, че по време на негови гостувания bTV и Нова са постигали най-високите си рейтинги.

На представянето на новата продукция шефката на Нова тв Силва Зурлева не скри огорчението си от начина, по който медията се е раздeлила с Карбовски. "Имах удоволствието, честта и радоста да пусна това предаване преди 7 години. Ако сега има някой много огорчен, това съм аз. 12 години съм на този пост и няма прецедент по този начин да се нарушава договор, валиден до лятото на 2014 г. И това се случва не без убеждението, че следващият работодател е достатъчно силен и това ще помогне и в съда", посочи Зурлева. 

"Човек не живее само с хялб, само това искам да кажа на Мартин", добави тя. На въпрос какво е становището на медията за постоянното привличане на нейни кадри към ТV7 срещу примамливи суми, Зурлева каза: "За щастие при нас работят хора, които от години са в телевизията и имат изградена лоялност. Чудя се, как забравихте какво се случи с TV2 и PRO BG? Toва не са пари от реклами, не е нормален бизнес. Предлагат се не 2-3 пъти, а много повече пъти (за заплати - б.а.). На това никоя телевизия не може да издържи. Но ние не сме притеснени, рейтингите са в наша полза."

Продуцентите от "Телеман" обявиха, че вече са завели 7-8 иска в съда срещу Карбовски. Те не пожелаха да уточнят размера на неустойката, която той им дължи. Казаха само, че тя е по-висока от парите, които TV7 е предложила на водещия.

Шефът на "Телеман" Боян Петков разказа, че около 15 известни водещи се свързали с фирмата да кандидатстват за овакантеното място на Карбовски. С никой от тях обаче разговор не е бил проведен, защото режисьорът Николай Русакиев заявил твърдо, че човекът, от когото се нуждаят, е само и единствено Сашо Диков.

Откакто го избрахме, чуваме един и същ коментар "Вие сте луди", признаха в оптимистичен дух и продуцентите, и Силва Зурлева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews