Орешарски от Брюксел: Ще преразгледаме мораториума

24 октомври 2013 в 17:25 3174 4

Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС
Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС

Решението за продължаване на срока на действие на мораториума за продажба на земеделска земя на чужденци трябва да бъде преразгледано. Това е становището на премиера Пламен Орешарски. Пред журналисти в Брюксел той обясни, че ще бъде намерен начин това решение да се подложи на ревизия.

Решението е плод на политическа емоция, а не рационално. Ще намерим начин то да бъде преразгледано, коментира пред журналисти в Брюксел Орешарски. 

Той отбеляза, че в петък ще се срещне с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Дурао Барозу. „Поисках срещата при малко по-друг дневен ред. Сега очевидно ще говорим и за мораториума и ще остане по-малко време за другите теми“, каза Орешарски.

Удължаването на срока на действие на мораториума беше прокарано с гласовете на депутати от "Атака", ГЕРБ и Коалиция за България. ДПС бяха единствените, които гласуваха изцяло "против". 

Против мораториума се обяви и президентът Росен Плевнелиев. 

Срещу решението се обявиха и от Реформаторския блок. Седемте партии определиха решението като "вредно и опасно".  Днес виждаме, че в Народното събрание се състави коалиция против Европа, против свободата и против българите. Гръбнак й стана ГЕРБ с най-многото депутати, подкрепили "Атака", заявяват партиите от блока.

Днес Реформаторите свикват протест в 18 ч. в градинката между Народното събрание и СУ “Св. Климент Охридски”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови