Quantcast

Премиерът не знае колко ще струва милиардният заем

Последна промяна на 16 август 2013 в 17:47 3062 21

Пламен Орешарски
Пламен Орешарски

Засега кабинетът няма прогноза какви ще са лихвите по новия заем от 1 милиард лева, залегнал в актуализацията на тазгодишния бюджет, която днес бе прегласувана от парламента след президентското вето.

„Не мога да кажа, зависи от състоянието на финансовата система и пазарите“, отвърна премиерът Пламен Орешарски на въпрос на каква лихва се надява. Кабинетът все още няма решение дали да направи директен заем от финансова институция или да емитира облигации, каза финансовият министър Петър Чобанов.

На въпрос дали това е последната актуализация на Бюджет 2013, Орешарски отговори: „Не очаквам друга актуализация. Надявам се, че няма да се наложи”, заяви Орешарски. Той заяви, че поема ангажимент друга актуализация до края на годината да няма.

 „Ветото на президента беше отхвърлено, така че можем да продължим с тези корекции във фискалната политика, които в последните седмици бяха многократно дискутирани, свързани най-вече с корекция на планиране на приходите, очевидно неизпълними в този обем, в който ги виждаме записани в действащия закон за бюджета, условия за поне частично разплащане със забавени задължения, регулярно възстановяване на ДДС и рефинансиране на изтегления през февруари заем с оглед на по-добро поддържане на фискални резерви над законово изискуемия минимум от 4,5 милиарда лева”, посочи Орешарски.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.08 2013 в 17:50

Какво са виновни Offnews,че е трудно,дори невъзможно да се каже и една добра дума за управляващата ни в момента камарила?Ако ти,Наблюдател,виждаш нещо положително в действията им до момента,значи си един от промитите,червени глави,вярващи в откровеният популизъм,или платен от тях драскач,опитващ се да прокарва определени внушения на широката аудитория,черпеща информация от този сайт..Един съвет от мен..Губиш си времето,повярвай ми!

19.08 2013 в 15:35

Дано съм лош пророк, ама зимата ще е най-тежката от много години. Някакви недомислици за евтини дърва, някакви празни обещания. Всички енегрийни централи се управляват или са собственост на хора от БСП, дървата - на ДПС. Просто няма логичен сценарий да намалеят разходите ни за отопление. Герб бяха крадци-аматьори, ама тия са професионалисти - ще ни ошушкат до дупка и най-вероятно ще се "съобразят с волята на народа" и зимата си хващат чукалата и на курорти, а следващото правителство да му мисли. Пак казвам - дано съм лош пророк!

18.08 2013 в 01:00

Ходи гледай тв7 ... Или как беше: Нещастник, седи дома, чети “Шок”.
Кажи ми шубе ли те е бе, мишок.

18.08 2013 в 00:56

Мухахаха. Остават му макс два месеца! А после поне два мандата изолация и лустрация.

17.08 2013 в 09:21

"....OFFNews е медия, която има за цел да възстанови загубената връзка между хората и институциите.
Ние не вярваме в заговори, конспиративни теории и зли сили. Вярваме, че обществото ни е такова, защото не сме направили нужните усилия, за да го направим каквото ни харесва.
Ние не вярваме, че който и да е управник има интерес държавата да функционира зле. Вярваме, че залисани в пиари и пропаганда, медиите не са му помогнали да идентифицира истинските проблеми.
Ние не вярваме, че чиновникът, пътният знак или ограничителният режим е сложен там, за да пречи. Вярваме, че още не се е намерила общност, която аргументирано да каже, че така не става и да предложи аргументирано решение.
OFFNews няма и никога няма да има общо с нито една политическа партия. Ние никога няма да подкрепим или оплюем нито един политик. В същото време ние непрекъснато ще се занимаваме с политики, които касаят живота ни, защото вярваме, че политиката е прекалено важно нещо, за да бъде оставена в ръцете на политиците.
OFFNews е независима частна медия, родена от интернет-форума OFFRoad-Bulgaria.com...."

ПИТАМ:
1) КАК СЕ ВРЪЗВА ТОВА СЪС СТАТИЯТА?
2) ЗАЩО ТЕНДЕНЦИОЗНО СЕ ПУБЛИКУВАТ САМО НОВИНИ, НАСОЧЕНИ СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПАРЛАМЕНТА?
3) ЗАЩО ЛИПСВАТ АНАЛИЗИТЕ ЗА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ, А САМО ЗА ТЕЗИ КОИТО В МОМЕНТА СА НА ВЛАСТ? ЗАЩО МЕДИЯТА ТЪРСИ САМО НЕГАТИВИЗМА В НОВИНИТЕ (МОЖЕ БИ ЗАЩОТО ТЕ СЕ ТЪРСЯТ НАЙ-МНОГО)?
4) ЗАЩО ТЪРСИТЕ САМО ЕВТИНИЯ PR?
5) КЪДЕ Е РОЛЯТА НА МЕДИЯТА ВЪВ ВЪЗПИТАВАНЕТО НА ПОЗИТИВИЗМА, ДОБРОНАМЕРЕНОСТТА И МОРАЛА?

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: ДА ЗНАМ, ЧЕ ЩЕ МИ ОПОНИРАТЕ, ЧЕ АКО ПРОМЕНИТЕ ТОНА ТОВА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО "ПАГУБНО" УСПОКОЯВАНЕ НА ТОКУ-ЩО ВЪЗНИКНАЛОТО "ГРАЖДАНСКО" СЪЗНАНИЕ В ОБЩЕСТВОТО. НО ЗАПИТАЙТЕ СЕ ДАЛИ "ГРАЖДАНСКО" СЪЗНАНИЕ ОЗНАЧАВА ЗЛОБА, СТРУЯЩА ОТ ВСЯКА ДУМА НАПИСАНА ОТ ВАС. ДАЛИ ВИ ОНЕВИНЯВА/ОПРАВДАВА ФАКТА, ЧЕ ПУБЛИКУВАТЕ МНЕНИЯ И "АНАЛИЗИ" НА ВЪНШНИ ХОРА?

АКО ТОВА НАРИЧАТЕ ЖУРНАЛИСТИКА, ТО АЗ НЕ ПОЗНАВАМ ПО-ИЗВРАТЕНО ТЪЛКУВАНЕ НА ТОЗИ ТЕРМИН !!!

16.08 2013 в 22:59

Не се учудвам,че не можеш да умножаваш по десет/ заема ще е десетгодишен/.То е цяло чудо,че изобщо можеш да четеш.

16.08 2013 в 21:10

Циганите и турците са ножари, добре че протестърите днеска бяха достатъчно разумни да не ги предизвикват, щото ставаше страшно клане. Отърваха кожата, благодарение на полицията, че действаше професионарно и не допусна инциденти. Аз вече се бях притеснил, че народа няма да издържи и ще разгони стипендиантите на дядо Шорош, но слава Богу, всичко мина добре. Пък и Сидеров не се появи, той с дребни работи не се занимава, хахаха...

16.08 2013 в 20:56

Е не ти ли омръзна да повтаряш едно и също, бе? Ще има оставка на това правителство, ама друг път. Най-рано след 4 години, а вероятно ще изкарат успешно и втори мандат. Свиквай без Тиквоча, ще се наложи за в бъдеще да мастурбирате върху снимката на някой друг.

16.08 2013 в 20:45

Абе герберастите като краде някой друг направо превъртат. Искат само те да грабят народа. Обаче сега получиха троен по/здрав - трите управляващи партии ги подпряха здраво по трите партийни отвърстия и ги клатиха силно цяла сутрин. Тиквоча трепереше от нерви, три пъти не можа да гласува от напрежение, та се наложи да го допуснат да си сложи картата в пулта на трибуната. Самовлюбен изпадняк. LOL.

16.08 2013 в 19:39

Бай манал и стадо изкуфели пенсии днес се събраха и решиха: работещите хора в българия протестиря не са произвели достатачно благини, за мангалите и безработните бузлуджанци. За целта се тегли един милиард, който мързеливите работещи не са изкарали. 4% се дарява на бузлуджанци. Останали средства ще се ползват за затягане на въжето около шията на развилнялите се в последно време данъкоплатците.