Правителството назначи 9 областни управители

Последна промяна на 13 юни 2013 в 20:52 3607 1

Министерският съвет назначи 9 областни управители
Министерският съвет назначи 9 областни управители

В четвъртък Министерският съвет назначи областни управители на Благоевград, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Търговище, Велико Търново, Разград, Стара Загора и Ямбол.

Муса Палев е назначен за областен управител на област Благоевград.

Иван Каракашки е назначен за областен управител на област Кюстендил.

Иван Йорданов е назначен за областен управител на област Пазарджик.

Венцислав Каймаканов е назначен за областен управител на област Пловдив.

Емел Расимова е назначена за областен управител на област Търговище.

Георги Рачев е назначен за областен управител на област Велико Търново.

Стоян Ненчев е назначен за областен управител на област Разград.

Живка Аладжова е назначена за областен управител на област Стара Загора.

Николай Пенев е назначен за областен управител на област Ямбол.

Ето и кратките биографични данни за областните управители:

Муса Палев - областен управител на област Благоевград – висшето му образование е в областта на социалната педагогика и организацията и управлението на социално-педагогическите дейности. Специализира бизнес администрация. Владее английски и руски език.

Иван Каракашки - областен управител на област Кюстендил – от 2005г. до 2009г. е бил зам.-областен управител на Кюстендил. Завършил е Национална спортна академия в София. Владее руски език.

Иван Йорданов - областен управител на област Пазарджик – от декември 2009г. до сега е бил адвокат към Пловдивската адвокатска колегия. От януари 2008г. до ноември 2009г. заема поста директор на Дирекция „Административно, правно и информационно обслужване“ на община Пазарджик. Завършил е ПУ „П. Хилендарски“ със специалност право. Владее английски и немски език.

Венцислав Каймаканов - областен управител на област Пловдив – до момента е бил съдружник и търговски представител на дружество в сферата на производството. В периода 2003г. – 2009г. е бил изпълнителен директор на „Пловдив – Юрий Гагарин БТ“ АД. Завършил е Техническия университет в София със специалност „Технология на машиностроенето и металорежещи машини“. Владее английски и руски език.

Емел Расимова - областен управител на област Търговище – от 2007г. до сега е била зам.-кмет на община Попово. От 2004г. до 2007г. е била председател на Общинския съвет на Попово. Завършила е Варненския свободен университет със специалност социален мениджмънт и социални дейности. Владее руски език.

Георги Рачев - областен управител на област Велико Търново – бил е председател на Общинския съвет в Горна Оряховица. Работил е в сферата на автомобилния транспорт. Магистър е по икономика и управление на транспорта. Владее руски език.

Стоян Ненчев - областен управител на област Разград – бил е председател на Етичната комисия на Адвокатската колегия в Разград. Избран е за народен представител в Седмото Велико Народно събрание. От 1983г. до 1992г. е бил окръжен прокурор в Разград. Завършва юридическото си образование в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Владее руски и френски език.

Живка Аладжова - областен управител на област Стара Загора – до сега е била Главен инспектор към Областна дирекция по безопасност на храни – гр. Стара Загора. Завършила е Тракийския университет. Магистър е по зооинженерство със специалност „Управление на системите за безопасност и качество на храните“. Втората й магистърска степен е по специалност „Стопански управление, административен и здравен мениджмънт“ във Великотърновския университет. Владее английски и руски език.

Николай Пенев - областен управител на област Ямбол – до сега е бил общински съветник в Общинския съвет в Ямбол. От 2008г. до 2009г. е бил областен управител на област Ямбол. По образование е магистър-електроинженер. Владее руски и английски език.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.06 2013 в 21:37

Разкрития
Бизнесмен давал пари на ексминистър Джевдет Чакъров, стана губернатор на Пловдив!...http://daniivanov.blogspot.com/2013/06/blog-post_9047.html