Плевнелиев: Управляващите търсят реваншизъм, а ГЕРБ - диалог

Юлиан Христов 15 юли 2013 в 12:21 1438 13

Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС

Управляващите избраха пътя на реваншизма и вместо да имат диалог с най-голямата опозиционна партия, по-скоро решиха да зависят от гласа на „Атака”. Най-голямата опозиционна партия е извън парламента, а тя сигнализира желанието си за диалог.

Това каза пред журналисти президентът Росен Плевнелиев, след като преряза лентата на последния участък от автомагистрала „Тракия” – пътен възел "Зимница” – Карнобат.

„Притеснен съм, защото никога не е имало толкова силно противопоставяне. Такова разделение и между политическите лидери – едните са в парламента, другите са в оставка, едните са за това да има колкото се може по-скоро избори, другите не са. Ситуацията е много тежка”, коментира Росен Плевнелиев. Той обеща, че като президент, ще прави всички опити, за да има диалог, защото решенията на ситуацията минават през диалог. „За съжаление, това, което констатирам е, че в момента няма такъв диалог”, заяви президентът.

Изявлението на Плевнелиев идва два дни, след като експремиерът Борисов заяви в интервю за ТВ "Европа", че е готов за диалог с големите партии. В същото време Христо Бисеров от ДПС не изключи възможността за ново правителство в рамките на настоящия парламент. 

Тезата за диалог между големите партии президентът заяви още на 5 юли, след като проведе серия от консултации с парламентарно представените и извънпарламентарните партии. Тогава държавният глава заяви, че ако политическото противопоставяне е непреодолимо, единственият начин за справяне с него са изборите, като за пример посочи протестите през февруари и последвалите предсрочни парламентарни избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков