Опозицията: Никой в КСНС не повярва на Цветанов

Последна промяна на 06 февруари 2013 в 09:50 2997 1

Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС

Нито един от членовете на Консултативния съвет по национална сигурност не е приел тезата на Цветан Цветанов, че "Хизбула" стои зад атентата в Бургас. Убедителни доказателства по време на заседанието не са били представени.

Тази позиция изразиха опозиционните лидери Иван Костов (Синята коалиция), Сергей Станишев (Коалиция за България) и Волен Сидеров ("Атака") по време на днешното пленарно заседание.

"По време на 6-часовото заседание на Консултативния съвет по национална сигурност не беше представено нито едно убедително доказателство от Цветанов за вината на "Хизбула". Г-н Красимир Велчев (ГЕРБ) може да потвърди това (бел. ред. - по-късно Велчев не отрече думите му, само каза, че информацията била конфиденциална). Бяха представени само някакви шофьорски книжки и напоително беше разказано от Цветанов за двама от тримата заподозрени, чиито роднини се били срещали или си направили снимки с хора, свързани с "Хизбула"", заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Той бе категоричен: КСНС не прие тезата, обявена от вицепремиера след края на съвета.

"България стана инструмент на Израел. Това изявление беше необходимо, за да бъде осъществена инвазията, която САЩ и Израел планират срещу Сирия и Иран и която може да доведе до Трета световна война", каза още Сидеров.

Той припомни визитите на премиера Борисов и заместника му Цветанов в САЩ и на външния министър Николай Младенов в Израел. Та чухме и крилатата фраза на Младенов: "Който удря по Израел, удря по България. За пръв път чувам, че Израел и България са се слели в една държава. От чие име го каза това? Кой го упълномощи да говори такива нелепости?"

Това, по думите на Сидеров, дало основание на САЩ и Израел да поискат ЕС да признае, че "Хизбула" е терористична организация. "Но лидерите на ЕС не са склонни -  те се държат малко по-самостоятелно от лидерите на България".

Излизайки на трибуната, червеният лидер Сергей Станишев потвърди, че "в доклада на министъра на вътрешните работи не прозвучаха убедителни доказателства" и подчерта, че изявлението на Цветанов е било направено под външен натиск.

Тъмносиният лидер Иван Костов подчерта:

"Заседанието на КСНС беше зле подготвено. За пръв път от 10 г. на участниците не беше представен нито един писмен материал. Това показва степента на несериозност към толкова тежки  и важни проблеми. Практически ние сме в състояние на поява на нови рискове за националната ни сигурност".

"Проведеният КСНС демонстрира разединеност и слабост - това е голям провал в управлението на ГЕРБ и е недопустим провал за президента", заяви Костов и припомни, че Синята коалиция е снела доверието си от Цветан Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.02 2013 в 10:27

Това правителство още веднъж доказа, че не е българско, не е на българите! То е американо-израелско правителство, което обслужва чужди и вредни за България интереси.
Никой няма право да гради щастието си върху чуждото нещастие – защото всички сме едно.
Защото когато еврейските майки, или арабските майки, или сирийските майки, оплакват своите убити деца, и аз плача с тях.
Никой няма право да потъпква живота и да го принася в кървава дан на алчните си домогвания и вечната си жажда за с пари, за повече пари.
Нима увиването на ковчезите на убитите млади израилтяни с еврейското знаме може да изкупи погубения им живот!? Та нали именно под това знаме се вихрят най-свирепите призиви за война и се извършват кървави атаки по всички краища на света!? Нали именно това знаме сее агресия и кръв наоколо и то е символът на заколението на еврейския народ, принесен в курбан на имперските амбиции на еврейските политици,и тези в Израел, и тези по света!?
Съдбата на еврейския народ е съдбата на всеки един народ, който не се противопостави на своите алчни политици. Нищо добро не очаква един народ без воля да се противопостави на политическите и икономическите машинации на световните задкулисни интереси.
http://aliya.blog.bg/drugi/2012/07/20/tazi-voina-ne-e-nashata-voina.981081