Искат оставка на кабинета заради решението за "Хизбула"

07 февруари 2013 в 13:50 2242 2

Министерски съвет Снимка: БГНЕС
Министерски съвет Снимка: БГНЕС

Протест срещу правителството и опасната политика, която води в областта на националната сигурност, ще се проведе на 16 февруари от 17.00 часа на площад "Независимост". 

Организаторите на протеста създадоха група във Фейсбук, към която за момента са се присъединили близо 400 души. Поводът за протеста конкретно е обявяването на "Хизбула" като автор на атентата в Бургас и опасните последици за сигурността на страната ни от това решение. 

"Министерския съвет отдавна играе опасна игра, която е свързана с националната сигурност на България. Днес световните медии гърмят с новината, която може да вкара България в трета световна война. Първата световна започва от Сараево, третата може да започне от Сарафово. МС е пионка, която играе така, както му казват отвън. Същевременно той е овластен и няма право да залага сигурността на държавата в интерес на външни сили. Със сигурност МС е заложник на външнополитически интереси, които са по-важни за държавните мъже от добруването на българския народ. За това искаме оставка на правителството, поради оперативен интерес към министър-председателя на РБ и предателство на националните интереси в днешния консултативен съвет по национална сигурност", се казва в обръщението на организаторите.

Столична община ще бъде уведомена за протеста, като ще бъде искано разрешение за провеждането му. С коментари в групата са отправени призиви за организирането на подобни протести и на други места в страната. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови