Quantcast

Общинари искат оставката на пловдивския кмет заради "Майнагейт"

Последна промяна на 29 октомври 2013 в 15:11 1638 7

Иван Тотев
Иван Тотев

Общински съветници от партиите НИЕ и БСП в Общинския съвет на Пловдив поискаха на днешната сесия оставката на кмета Иван Тотев.

Причината за това са аудиозаписите, изтекли в медиите, в които Тотев на партийно събрание на ГЕРБ като местен лидер на партията обяснява как Общинският съвет на Пловдив взима нарочно незаконосъобразни решения.

Целта по думите му е те да бъдат върнати от областният управител Венцислав Каймаканов, за да може гражданското недоволство от неизпълнените проекти да се излее върху него. В записите той коментира и направени от него партийни назначения в общината.

Оставката на Тотев бе поискана с декларации, в които се казва, че е обезличил институцията за лични цели и нарушава клетвата, която всеки кмет и общински съветник полага в началото на мандата си.

Пред журналисти кметът коментира, че не е отговорил по декларациите с исканата му оставка, тъй като общинският съвет е място за взимане на важни решения, а не за политиканстване. Очакванията на Иван Тотев след този скандал са, че подкрепата за управлението на Пловдив в следващите месеци ще се увеличава с представителството си в Общинския съвет. 

По време на разискванията в Общинския съвет Тотев не отговори на въпросите на съветниците Дани Каназирева и Слави Георгиев за незаконните решения, които е подготвил за сесия, за да бъдат спрени от областния управител Венцислав Каймаканов, както сам той казва в разпространените записи.

Пред журналисти Каназирева, която е бивш председател на Общинския съвет от ГЕРБ, коментира, че оставката на кмета е личен негов избор и високо морален акт. Но днешната сесия е разочарование за нея, защото недостойните продължават да нямат „грам покаяние и извинение”.

„Няма как кметът да внася неиздържани решения в Общински съвет при толкова много компетентни комисии и хора”, смята Спас Гърневски.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.10 2013 в 18:29

Бареков може да измете кочинката на домашния любимец Пеевски. :)
Иначе тоя ако наистина е правил такива простоии - да си ходи.

29.10 2013 в 16:18

Общинарите са прави - но най-важното е, че хората искат да си ходи вече този измамник.

29.10 2013 в 16:14

нека чака тоя плъх, мамин ванка, тъй или иначе съда ще го свали брутално, както той пък нарушава закона: брутално!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

29.10 2013 в 15:49

бареков още малко и ще измете тотко :)

29.10 2013 в 15:39

И аз му я искам!!!! Без да съм от някоя от споменатите партии...

29.10 2013 в 15:29

Колко още хора трябва да искат оставката на този "съвестен" кмет, за да се случи това?!?!

29.10 2013 в 15:26

Toва с Майнагейт ме разби!