Майнагейт: Кметът предлага глупости, за да загази областният

Последна промяна на 21 октомври 2013 в 17:34 3577 9

Иван Тотев
Иван Тотев

Неизвестен подател изпрати до няколко медии записи на пловдивския кмет, в които той обяснява как Общинският съвет на града гласува умишлено незаконни решения, за да се връщат от областния управител Венцислав Каймаканов. 

Записите най-вероятно са от партийно събрание на ГЕРБ, водено от кмета на Пловдив и местен лидер на партията Иван Тотев.

Целта на подготвяните незаконни решения е вината за нереализираните проекти да пада върху областния управител Венцислав Каймаканов.

На един от записите се чува как Иван Тотев обявява, че готвят „брутално незаконно решение”. 

Ние много добре изиграхме областния управител и никой не разбра, обяснява кметът на Пловдив.

Окръжна прокуратура – Пловдив и Районна прокуратура - Пловдив са се самосезирали след публикуваните днес аудиозаписи. Разпоредено е извършване на проверки, които се водят с оглед установяване наличието, респективно и липсата на достатъчно данни за извършени престъпления по чл. 282 от НК и чл. 339а от НК, съобщава Радио Пловдив.

Извършването на проверките е възложено на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОД на МВР – Пловдив. Първоначално определеният срок за приключване на проверките е 30 дни. 

Пред Радио Пловдив Иван Тотев категорично отказа да коментира записите с аргумента, че не знае това къде и как е записвано.

Според Тотев напоследък е станало абсолютно ясно, че никой не може и не трябва да коментира записи, защото те винаги са частични, несъществуващи, извадени от контекста и отсъсващи от правния мир.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.10 2013 в 15:41

О-оо-ооо Чугун, и ти ли си цакал? Твоята комисионна за какво беше? Да не би да са ти намерили "войп-инжелер"?

22.10 2013 в 13:42

Строенето на паркинг там е тотално незаконно. Надявам се да не се случи. Няма да се отворят кой знае колко парко места, но пък ще се нарушат, закони и наследството на цар-симеоновата градина.

22.10 2013 в 13:31

Еми Тотев е педал. Той освен да си асфалтира до хотела друго не е направил в града. Лошото е, че каймаканов е по-голям пендел от него. Единствения конкурент на Тотев в Пловдив на последните избори - Славчо е човек на Гергов и е участник в схемата държавата да загуби контрола в панаира. То май в Пловдив никой не знае тоя Тотев от де се взе - май е кадър на Цв.Цв. който назначава в ГЕРБ след комисионна :)

21.10 2013 в 22:09

Казала лелята, ама с гласа на баш-гербера на града. И казала все неща, които могат да се проверят по документи - писма, протоколи от заседания на ОС, становища на областния...

Та плямпала си лелята, казваш.

21.10 2013 в 20:10

А баш!

21.10 2013 в 17:56

Сигурно и този запис е от тези, които са " частични, несъществуващи, извадени от контекста и отсъсващи от правния мир"
http://www.youtube.com/watch?v=lYeJYWk1RCE
Да не говорим, че едно от въпросните решения е за незаконен паркинг под езерото в Цар-Симеоновата градина. То е обжалвано от граждани още от самото му зараждане като идея. До сега текат протести, без да им се обръща внимание в официалните медии.

21.10 2013 в 17:44

Новини от типа "една леля каза" хич не отиват на сайта ви.