ГЕРБ за Майнагейт: Пазим си кадрите, защото пак ще сме на власт

Елица Мартинова 23 октомври 2013 в 12:22 3717 22

Менда Стоянова, Снимка: БГНЕС
Менда Стоянова, Снимка: БГНЕС

"В Пловдив ГЕРБ имаше своите специалисти, образовани, с чужди езици. Ако ГЕРБ е национално отговорна партия, колелото се върти, тя трябва да съхрани своите професионалисти, да опази своите кадри в местната власт, за да бъдат полезни на градовете си и да могат да управляват след това".

Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова в коментар по скандала с пловдивския кмет Иван Тотев, който стана скандално известен с това, че прибира "артисали" партийни кадри в общината.

За партийните назначения се разбра от записи, изтекли в медиите. По-рано днес Тотев също определи действията си като "съвсем нормални".

Стоянова също оправда кмета с оправданието за "червената метла", която се извършва на всички равнища в държавата.

"И това не е само в Пловдив. Давате си отговор защо нямаше протести извън София - защото в малките градове хората се познават, в момента се уволняват хора заради участие в протести, а в София е по-анонимно", каза Стоянова.

По думите й Иван Тотев не може да бъде обвиняван, защото е направил изказването си не пред медиите, а по време на партийно събрание.

Не такова е мнението по въпроса на "Коалиция за България" (КБ). От левицата смятат, че изтеклите около кмета Тотев записи доказват, че ГЕРБ има план за дестабилизация на държавата. Депутатът на КБ Красимир Мурджев отправи към ръководството на ГЕРБ следните въпроси:

Има ли разпореждане към кметовете на ГЕРБ за дестабилизиране на държавата? Участва ли ГЕРБ в национален план за държавен преврат, за деструктуриране на държавата и събаряне на правителството до месец май?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!