Майнагейт, епизод 2: Кметът уредил 500 гербери на работа в общината

Последна промяна на 22 октомври 2013 в 13:24 2846 3

Иван Тотев
Иван Тотев

Втора порция аудиозаписи от партийно събрание на ГЕРБ, уличаващи пловдивския кмет Иван Тотев в партийни назначения, бяха изпратени днес от неизвестен подател до пловдивски медии. 

Новите записи уличават кмета, че се грижи за своите съпартийци и "постоянно ги прибира, кой откъдето е артисал", съобщи БГНЕС. "Търсим и всеки случай го гледаме по отделно. Ми ние нямаме, ако примерно партията в Пловдив е 1000 човека, те 500 работят в Общината", добавя градоначалникът.

Според записите, Тотев посочва, че във ВиК- Пловдив работят 120 човека от ГЕРБ и в момента текат разговори с новия управител (Венцияслав Каймаканов – ДПС) да не ги уволнява. Новият шеф на летището Иван Кабамитов бил обещал да разкрие нови щатове, за да се назначават хора. В записа се споменава и общинската болница "Свети Пантелеймон", в която също са назначени "сума ти хора".

От аудиозаписа става ясно също, че ГЕРБ започва подготовка на национално ниво на извънредни избори, а в Пловдив "с благословията на централното ръководство" вече текат преговори с всички десни лидери, но основно се залага на бившия председател на СДС и бивш кмет Спас Гърневски, сега председател на движение "Разум".

Вчерашната порция записи уличават кмета, че нарочно прокарва незаконни решения с помощта на общинския съвет, които да бъдат отхвърлени от областния управител, за да обере той недоволството.

Окръжната и Районната прокуратура Пловдив се самосезираха заради публикациите за пловдивския кмет. Първоначално определеният срок за приключване на проверките е 30 дни, допълниха от прокуратурата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.10 2013 в 16:25

Тия не само са тъпи, ами и прости. Уляха се тотално. БСП, ГЕРБ, ДПС и т.н. - хвани единя, удари другия, шамаросай третия и така до края на редичката! Бахти нещастниците.
Прав беше бате Серго / Стефан Данаилов / като ги попита: Абе колеги кво ви става, като и т.н.
Това верно някъкъв вирус ли е, що ли? Всеки или почти всеки, който влезе в политиката се променя тотално. Наистина, политиката ли ги променя така или преди това просто са се прикривали умело що за мръсници са.

22.10 2013 в 16:18

Те в момента го доказват в НС - докато Атака крепеше комунистите и мафиотите (ДСБ), сега ГРОБ крепи Атака :-( Всички са от едно котило - ДС!!!

22.10 2013 в 14:36

Хахаха. Е те някой директори на агенции в Пловдив се пънат да станат членове на ДПС от май месец насам. Всеки пази хляба. Иначе имаше вой за съкращенията ... Борбата между БСП и ГЕРБ винаги е била, кой да слугува на Олигархията за скромен процент.