Майнагейт, епизод 2: Кметът уредил 500 гербери на работа в общината

22 октомври 2013 в 13:24 3435 3

Иван Тотев
Иван Тотев

Втора порция аудиозаписи от партийно събрание на ГЕРБ, уличаващи пловдивския кмет Иван Тотев в партийни назначения, бяха изпратени днес от неизвестен подател до пловдивски медии. 

Новите записи уличават кмета, че се грижи за своите съпартийци и "постоянно ги прибира, кой откъдето е артисал", съобщи БГНЕС. "Търсим и всеки случай го гледаме по отделно. Ми ние нямаме, ако примерно партията в Пловдив е 1000 човека, те 500 работят в Общината", добавя градоначалникът.

Според записите, Тотев посочва, че във ВиК- Пловдив работят 120 човека от ГЕРБ и в момента текат разговори с новия управител (Венцияслав Каймаканов – ДПС) да не ги уволнява. Новият шеф на летището Иван Кабамитов бил обещал да разкрие нови щатове, за да се назначават хора. В записа се споменава и общинската болница "Свети Пантелеймон", в която също са назначени "сума ти хора".

От аудиозаписа става ясно също, че ГЕРБ започва подготовка на национално ниво на извънредни избори, а в Пловдив "с благословията на централното ръководство" вече текат преговори с всички десни лидери, но основно се залага на бившия председател на СДС и бивш кмет Спас Гърневски, сега председател на движение "Разум".

Вчерашната порция записи уличават кмета, че нарочно прокарва незаконни решения с помощта на общинския съвет, които да бъдат отхвърлени от областния управител, за да обере той недоволството.

Окръжната и Районната прокуратура Пловдив се самосезираха заради публикациите за пловдивския кмет. Първоначално определеният срок за приключване на проверките е 30 дни, допълниха от прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!