НДСВ обеща да работи за благото на семействата и фирмите

Елица Мартинова 11 април 2013 в 13:20 1286 0

Христина Христова и Корман Исмаилов след регистрацията на коалицията в ЦИК. Снимка: БГНЕС
Христина Христова и Корман Исмаилов след регистрацията на коалицията в ЦИК. Снимка: БГНЕС

Семействата и фирмите са в основата на идеята за икономически растеж, заяви на пресконференция в четвъртък съпредседателят на „Коалиция център, свобода и достойнство“ Корман Исмаилов.

Формацията, образувана от съюза между НДСВ и Народна партия „Свобода и достойнство“, се заканва, че ако прескочи 4-процентовия праг на изборите и влезе в парламента, ще работи за разкриването на нови работни места.

Съпредседателят Христина Христова коментира, че ще настоява за запазването на плоския данък, за въвеждане на 10 % данък за едноличните търговци и за създаване на механизми за семейно подоходно облагане.

Ако влязат в 42-рото Народно събрание от „Коалиция център, свобода и достойнство“ обещават да работят за прилагането на швейцарското правило при пенсиите.

Партията обещава да инициира реформи в здравеопазването, които да позволят на спешната помощ да се отзовава до 20-ата минута от подаването на сигнал.

„Основен приоритет за нас е нулевата толерантност към корупцията. В сферата на сигурността основен бич е битовата престъпност, полицията не е близо до обикновените граждани, до семейството“, каза Корман Исмаилов.

Христова се закани, че НДСВ, заедно с коалиционния си партньор, ще инициира законови промени, които да улеснят борбата с монополите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови