Цветанов отрече близост с Флоров, Константинов и Ася Петрова

Нели Чолашка 19 март 2013 в 10:42 3208 6

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов отрече шефът на ГДБОП Станимир Флоров и зам-главният прокурор Ася Петрова да са негови хора.

Станимир Флоров е назначен за директор на ГДБОП март месец 2009 г. лично от Михаил Миков (вътрешен министър при тройната коалиция)", коментира Цветанов, след като внесе в Централната избирателна комисия подписите, необходими за регистрацията на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори.

В петък на среща със служебния премиер Марин Райков лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че хора на Цветанов като Станимир Флоров ще организират изборите, което поставя под съмнение честното им провеждане.

И Станишев, и лидерът на ДПС Лютви Местан пък поискаха от Райков да отстрани проф. Михаил Константинов от "Информационно обслужване", което брои гласовете, заради изказване в подкрепа на ГЕРБ. 

В тази връзка Цветанов напомни, че Михаил Константинов е участвал като експерт в провеждането на всички избори в България. Той не е чувал изказването на професора в подкрепа на ГЕРБ. 

"Ние трябва да разчитаме на експертите, а не на политическите лица, които в предишния мандат на тройната коалиция оглавяваха "Информационно обслужване". 

Защо не попитате Сергей Станишев на какво основание и заради какви професионални качества беше назначен Азер Меликов, който е близък приятел на Станишев. Не беше ли това подготовка и опит за манипулиране на изборите 2009 г.", коментира още зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов отрече и за близки отношения със зам.-главния прокурор Ася Петрова, която оглави нова структура, гарантираща честността на изборите, родена със заповед за сътрудничество между МВР, прокуратурата и ДАНС.

Ася Петрова стана известна като шеф на окръжната прокуратура в Шумен и наблюдаващ прокурор по делото срещу групата "Килърите", за което беше често хвалена от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

"Винаги съм подкрепял българските граждани, които работят в интерес на държавата. Искам да припомня, че окръжният прокурор Ася Петрова всъщност изнесе най-тежкото дело за тежка организирана престъпна група", коментира Цветанов.

Листите на ГЕРБ за предстоящите избори все още не са наредени, чакат се становищата на областните структури, обяви Цветанов. Той не отговори на въпроса водач на коя листа ще е, но се учуди на въпроса дали няма да оглави листата в Кърджали.

В неделя Националният предизборен щаб на ГЕРБ ще обяви слогана за тези избори, а до 10 дни ще са ясни и водачите на листи. 

На местните избори през есента на 2011 г. слоганът на ГЕРБ беше "Градим България".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови