Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Луковмарш премина мирно, имаше и контра митинг (снимки)

Сергей Антонов 16 февруари 2013 в 21:13 5744 30

Луковмарш 2013           Снимка:Сергей Антонов
Луковмарш 2013 Снимка:Сергей Антонов

Близо хиляда души се събраха днес в центъра на София на марш, посветен на ген. Христо Луков, организиран от Българския национален съюз.

Шествието тръгна от площад "Света Неделя" в 17.30 ч. и беше водено от млади хора във военни униформи. В началото полицаите бяха повече от събралите се младежи. Те проверяваха личните карти на всички, които изглеждаха под 18 години.

Раздаваха се листовки, в които се казва, че генералът е герой от войната и че е "подло убит от терористична група на БКП пред очите на собствената му дъщеря".

Шествието се спря първо пред паметника на Незнайния войн, а после продължи до къщата на ген. Луков на бул. "Дондуков" (близо до Първа английска гимназия).

Преди шествието, организирано от Расате, в София се проведе митинг, в който се включиха интелектуалци, граждани и даже чужденци, които протестираха срещу Луковмарш. Той беше организиран от организация "Не на неонацистките маршове".

Преди дни общинският съветник Георги Кадиев поиска Столичната община да забрани шествието с мотива, че ген. Христо Луков е бил нацист.

Ген. Христо Луков е бил водач на "Българските национални легиони", убит е след атентат, организиран малко преди БКП да поеме властта. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews