Лекари от "Александровска" спасиха живота на жена с тежък кръвоизлив

Вероника Шербанова 11 април 2013 в 19:18 2466 0

Александровска болница, Снимка БГНЕС.
Александровска болница, Снимка БГНЕС.

Лекари в Александровска болница спасиха родилка, докарана от благоевградската болница с тежък кръвоизлив.

Преди около две седмици жената е постъпила в болницата в Благоевград за второ раждане. Заради усукване на пъпната връв около врата на бебето и съмнение за това, че може да е починало, лекарите предизвикали раждане с медикаменти.

Детето починало почти веднага след раждането. Родилката получила обилен кръвоизлив и се наложила спешна операция, при която са отстранени матката и яйчниците ù. Жената загубила голямо количество кръв на три пъти, което е компенсирано с преливане на 40 банки кръв и 40 банки плазма.

На следващия ден жената е транспортирана в критично състояние до Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на Александровска болница. При постъпването си тя е на изкуствено дишане и на хемодинамика, поддържана с медикаменти.

Лекарите установили, че жената има разкъсване на десния пикочопровод, а левият ù пикочопровод е прекъснат. Наложило се те да бъдат възстановени оперативно.

Настъпва остра бъбречна недостатъчност и в продължение на една седмица пациентката е на всекидневна хемодиализа.

След десет дни на диализа отделянето на урина е възстановено. Жената се чувства добре и утре ще бъде изписана от Александровска болница.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!