Лекари излизат на протест днес

Николаос Цитиридис 28 февруари 2013 в 08:16 1401 2

Лекари. Снимка: БГНЕС
Лекари. Снимка: БГНЕС

Лекари от цяла България днес ще излязат на протест срещу Националната здравноосигурителна каса срещу методиката за финансиране на медицинските дейности.

Според тях са въведени ограничения на достъпа до медицинска помощ. Едно от конкретните им искания е и оставката на шефа на НЗОК д-р Пламен Цеков.

Възможно е протестът да бъде отменен, ако управителят на касата д-р Пламен Цеков внесе искане в Министерския съвет за отмяна на методиката на касата за финансиране на болниците.

Въпреки че вчера касата обяви, че са изплатени всички пари, изработени от болниците през януари, лекарските протести не бяха отменени.

От "Пирогов" обявиха, че няма да участват в протеста.

Той ще бъде под мотото „За здравето и оцеляването на нацията“ и ще се проведе днес от 16 ч. В София лекарите ще се съберат пред сградата на Здравната каса, а в градовете в страната – пред сградите на Районните здравноосигурителни каси.

Пациентски организации от друга страна застават зад шефа на здравната каса. Според тях в здравния сектор има достатъчно пари, но трябва да се разпределят правилно.

Причината за възникналия проблем е в по-големия брой софийски болници, подписали договори с Касата, заяви в неделя   д-р Пламен Цеков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки