Кунева: Върви римейк на най-лошото в политическия живот

Нели Чолашка 11 август 2013 в 17:57 2047 18

Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС
Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС

"БСП и ГЕРБ преповтарят грешките си. В момента върви един римейк на най-лошото от българския политически живот и искам с това да се спре. Ще приема отговорността и мястото, което тази отговорност ми отрежда".

По думите ú не е фатално, че в Реформъторския блок има различия. 

"Опитваме се да направим реформаторска платформа, на която всеки може да напредва. По някои въпроси вероятно ще има различия между отделните партии.

По съществените обаче трябва да има съгласие. Споява ни еднаквата оценка за ситуацията в момента, искането за предсрочни избори и желанието да демафиотизираме българската политика", казва Кунева. 

Тя коментира, че не изключва възможността партиите от блока да се явят заедно на избори, но е категорична, че това е решение, което ще вземе всяка партия от блока.

Кунева каза още, че до този момент въпросът за коалиция и изборни листи не е бил изобщо обсъждан.

"Каруцата никога не се слага пред коня. Трябва да се издърпа държавата, а не просто да се съединят партиите", заяви тя.

Според Кунева не условията, а принципите са важни. "Искам политиците да бъдат открити и да носят отговорност за действията си. Ето затова е и реформаторският блок", коментира тя. 

По повод коментарите на бившия премиер Бойко Борисов за Реформаторския блок, Кунева посочи като положителна стъпка факта, че "Атака" вече са неприемлив партньор за ръководството на бившите управляващи, както и че се търси отговорност от някои доскорошни ключови за ГЕРБ лица в партията.

Тя заяви, че би смятала за свой успех нормализирането на която и да е партия.

По думите й обаче все още няма направена преоценка на грешките на ГЕРБ, част от които продължават и при сегашното управление: "Назначенията на неправилни хора, политическите чистки в администрацията, опитите за овладяване на съдебната система, медийният монопол, отказът от реформи".

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!