Кунева: Върви римейк на най-лошото в политическия живот

Последна промяна на 11 август 2013 в 17:57 1428 18

Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС
Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС

"БСП и ГЕРБ преповтарят грешките си. В момента върви един римейк на най-лошото от българския политически живот и искам с това да се спре. Ще приема отговорността и мястото, което тази отговорност ми отрежда".

По думите ú не е фатално, че в Реформъторския блок има различия. 

"Опитваме се да направим реформаторска платформа, на която всеки може да напредва. По някои въпроси вероятно ще има различия между отделните партии.

По съществените обаче трябва да има съгласие. Споява ни еднаквата оценка за ситуацията в момента, искането за предсрочни избори и желанието да демафиотизираме българската политика", казва Кунева. 

Тя коментира, че не изключва възможността партиите от блока да се явят заедно на избори, но е категорична, че това е решение, което ще вземе всяка партия от блока.

Кунева каза още, че до този момент въпросът за коалиция и изборни листи не е бил изобщо обсъждан.

"Каруцата никога не се слага пред коня. Трябва да се издърпа държавата, а не просто да се съединят партиите", заяви тя.

Според Кунева не условията, а принципите са важни. "Искам политиците да бъдат открити и да носят отговорност за действията си. Ето затова е и реформаторският блок", коментира тя. 

По повод коментарите на бившия премиер Бойко Борисов за Реформаторския блок, Кунева посочи като положителна стъпка факта, че "Атака" вече са неприемлив партньор за ръководството на бившите управляващи, както и че се търси отговорност от някои доскорошни ключови за ГЕРБ лица в партията.

Тя заяви, че би смятала за свой успех нормализирането на която и да е партия.

По думите й обаче все още няма направена преоценка на грешките на ГЕРБ, част от които продължават и при сегашното управление: "Назначенията на неправилни хора, политическите чистки в администрацията, опитите за овладяване на съдебната система, медийният монопол, отказът от реформи".

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.08 2013 в 00:51

Забелязвате ли, че Кунева все по-често говори от първо лице единствено число? Както се полага на голям лидер. Щяла да приеме отговорността, щяла да приеме "за свой успех нормализирането на която и да е партия"?!?! А колко персони от нейната партия отидоха в сегашното управление? Нейната партия нормална ли е с политическите си номади откъде ли не? Колко хора от правителството на ГЕРБ и от неговата партия, поне от ръководния състав, са политически номади? И не ми споменавайте прословутото членство на Борисов в БКП - куцо и сакото беше в БКП, но нормалните там напуснаха още след 1989. Това, което остана днес наричаме "червени боклуци". И с право.

12.08 2013 в 00:03

Всъщност аз въобще не рипам. Това че родните парламентаристи изпълняват идеята на мега продажноста, не значи, че в политиката няма ляво и дясно(колективизъм и индивидуализъм).

12.08 2013 в 00:01

Толкова е десен, че за 4 години един закон за лустрацията не можа да приеме. Много десен. Или пък ,че продаде половината заводи на руски фирми. Много десен.

11.08 2013 в 23:14

Де гиди, хитри комунета!Започнахте да припявате по две,че и по три наведнъж.Като хор ''Бодра смяна''.

11.08 2013 в 22:48

Леви, десни, реформатори...дрън - дрън. До кога ще кълвете на тази муха?
У нас няма нито леви нито десни. Има един пиклив бюджет за разпределяне и някоя и друга хапка за приватизация - това ги влече, не някакви платформи, убеждения, съвест и т.н.
Свирят ви една и съща тъпа политмелодия - "ние не сме те" и вие рипате ли рипате.

11.08 2013 в 22:37

E, как да има десни в ГЕРБ - истински десният човек е само един - той се казва Иван Костов и е в ДСБ. Други няма... :(0

11.08 2013 в 20:42

От ГЕРБ е невъзможно да се отцепят десни хора! Просто, защото там няма такива. От другите изброени - също е невъзможно. Истинския десен човек е прагматик и може да прецени кой накъде го води.