Борисов зове Реформаторския блок за общ щурм срещу БСП и ДПС

Елица Мартинова 08 август 2013 в 13:42 2687 77

Бойко Борисов. Снимка: Сергей Антонов
Бойко Борисов. Снимка: Сергей Антонов

Експремиерът Бойко Борисов призова Реформаторския блок да обедини сили с ГЕРБ, за да свали кабинета „Орешарски“, предаде БНР. Към предложението си Борисов добави и покана за общо управление след това.

Лидерът на бившите управляващи припомни тезата си, че през годините в „биел БСП и ДПС заедно“. Борисов все пак призна, че „сега мощността на ГЕРБ не е толкова голяма“.

По тази причина той призова за подкрепа Реформатроския блок и изрази надежда, че двете формации могат да се обединят в името на дясната идея.

„Център-дясното е много по-голямо от лявото. Въпросът е да накараме всички хора в тази област център-дясно да гласуват за своите си политически партии. ГЕРБ, ДСБ, СДС, партията на госпожа Кунева и кой ли още не. Тогава всички ще сме много по-силни. Това е алтернативата, това е вариантът“, посочи Борисов.

Призивът на експремиера идва въпреки многократните изказвания на лидерите в Реформаторския блок, които са категорични, че сътрудничество с ГЕРБ ще е в разрез с принципите им. Още в началото на преговорите между петте партии участниците в разговорите бяха единодушни, че бившите управляващи нямат място в новата формация.

Тогава от ГЕРБ изразиха критичност към Реформаторския блок. В началото на юли Борисов дори заяви, че новият десен проект се финансира Цветан Василев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!