Кунева не иска да има нищо общо с Борисов

Елица Мартинова 08 август 2013 в 16:25 5986 24

Меглена Кунева. Снимка: БГНЕС
Меглена Кунева. Снимка: БГНЕС

„В битността на ГЕРБ като управляващи ние нямахме никакви допирни точки с тях. В сегашната им роля на парламентарна партия – също. Ръководстсвото на ГЕРБ има да извърви дълъг път на промяна, за да покажат, че са нещо различно от БСП, ДПС и Атака.“

С тези думи председателят на „Движение БГ“ Меглена Кунева отхвърли твърдо предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за общи действия срещу кабинета „Орешарски“.

По-рано днес експремиерът призова всички партии от Реформаторския блок да се съюзят с ГЕРБ в общ фронт срещу БСП и ДПС, като дори заговори за съвместно управление след това.

Той направи предложението си, макар че от Реформаторския блок неведнъж са изтъквали, че сътрудничеството с Борисов е в разрес с принципите им.

„Пораженията, които нанесе управлението на бившия премиер г-н Борисов именно върху гражданското общество, бяха очевидни още през м. февруари за всички. Такова е убеждението и на другите партии в Реформаторския блок. Дано за председателя на ГЕРБ да стане ясно, че в реформаторското обединение сме събрани партии, които вярват в общи идеали и имат общи ценности, а не са заедно за механично сливане на проценти и за участие във властта на всяка цена“, коментира Меглена Кунева.

Според зам.-председателя на „Движение БГ“ Йонко Грозев изявлението на Бойко Борисов показва, че бившите управляващи не са си направили сметка за грешките от мандата си.

Като такива той посочи политическите назначения в държавните институции, полицейщината и подслушването, липсата на ефективна борба с корупцията, манипулация на вота, задушаването на малкия и среден бизнес 
и изграждането на монополи във всички области.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!