Костов: Никога няма да подкрепя Борисов за премиер

Елица Мартинова 06 април 2013 в 11:51 2684 7

Иван Костов, Снимка: БГНЕС
Иван Костов, Снимка: БГНЕС

Иван Костов е категоричен, че ако ДСБ влезе в 42-рото НС, партията няма да подкрепи кабинет, сформиран от ГЕРБ. Това заяви пред БНТ тъмносиният лидер в събота.

Лидерът на ДСБ даде това обещание на фона на факта, че през 2009 г. експремиерът Борисов успя да сформира кабинет, благодарение на подкрепата от ДСБ.

„Как да бъде подкрепен премиер, който не можа да реши икономическата криза в продължение на четири години и като мантра повтаря за строителството на магистрали, а е построил 117 км”, попита риторично Костов.

По думите му Борисов се хвали прекалено, а реалните му усилия са нищожни, защото в „ония гладни години” правителството на ОДС е построили 99 км магистрали, но не тръби постижението си.

„Обявявам това за нищожно усилие на правителството и не може да се повтаря като будистка мантра, за да се разбият негативните настроения на психиката на хората”, коментира Костов.

Той нареди името на Борисов сред „провалени политици” като Андрей Луканов и Жан Виденов, които не са се вслушали в гласа на народа.

По повод неосъществената коалиция със „Синьо единство” Костов коментира, че хората на Надежда Нейнски явно не са били достатъчно мотивирани, за да отидат на избори.

Той обаче бе категоричен, че конфликтът между ДСБ и „Синьо единство” не слага край на десницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови