12 листи на Костов чакали водачите на Надежда

Юлиан Христов 03 април 2013 в 16:31 3038 2

Иван Костов. Снимка:БГНЕС
Иван Костов. Снимка:БГНЕС

12 листи на ДСБ чакат водачи от „Синьо единство“, заяви председателят на ДСБ Иван Костов във Варна.

„На формацията на Надежда Нейнски е предложено съпредседателско място, а освен това 12 листи чакат своите водачи от „Синьо единство“, уточни тъмносиният лидер.

Той бе категоричен, че между двете формации няма разрив.

„Между двете партии няма непреодолими различия и причината за това да не се стигне до разбирателство е късната регистрация на „Синьо единство“. Надявам се, че до началото на предизобрната кампания ще успеем да създадем съюз“, коментира още председателят на ДСБ.

Изказването на Костов продължава серията от противоположни становища, които се чуват от ръководствата на двете партии.

Във вторник сутрин председателите на „Синьо единство“ заявиха, че няма да се явяват на изборите. Те подчертаха изрично, че вече не водят преговори с централата на ДСБ. Пет часа по-късно на брифинг зам.-председателят на тъмносините Радан Кънев съобщи, че двете партии провеждат ползотворни разговори.

Пред bTV днес лидерът на „Синьо единство“ сподели, че не може да спи спокойно, защото е силно разочарована от разрива с ДСБ.

„Единството не е свързано с това някой да намери място в партийни листи. Извървяхме много дълъг път за обединение. Това, към което се върнахме, е дори преди създаването на „Синята коалиция“, коментира Надежда Нейнски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!