Последно: Няма надежда за Костов и Надежда

Елица Мартинова 04 април 2013 в 15:58 3363 3

Мартин Димитров, Иван Костов и Надежда Нейнски, Снимка: БГНЕС
Мартин Димитров, Иван Костов и Надежда Нейнски, Снимка: БГНЕС

След заседание в четвъртък ръководителите на „Синьо единство“ потвърдиха отново намерението си, че няма да участват в парламентарните избори през май. С това партията на Надежда Нейнски отхвърли предложението на Иван Костов, който вчера заяви, че 12 листи на ДСБ чакали водачи от „Синьо единство“.

След като двете десни партии пропуснаха сроковете за регистрация на коалиции в ЦИК, от ДСБ обясниха, че отварят листите си за кандидатите на Нейнски. Този вариант обаче не устройва „Синьо единство“, които аргументират позицията си така:

Националното представителство застава категорично зад убеждението, че участието на ПП „ДСБ” и ПП „СИНЬО ЕДИНСТВО” в коалиция бе ключово важно за успеха на десницата на националните избори на 12 май 2013 г. и формиране на ядрото на единен политически субект.

Партия СИНЬО ЕДИНСТВО бе организационно, технически и политически готова да осъществи тази цел. ПП ДСБ не отговори на тази готовност в законовия срок за създаване и регистриране на коалициите до 01.04.2013 г. 

Националното представителство намира за невъзможно да гарантира на българските граждани ангажиментите, поети в Единната платформа, при отсъствието на юридически механизми за взимане на решенията на регистрираната коалиция „ДСБ – БДФ”.

От партията обещават, че ще продължават да работят за обединение в дясното пространство, въпреки че то ще бъде постигнато „по-бавно и по-трудно, отколкото са очаквали“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!