Коя ви е любимата песен на група „КЛАС“? (отговори и спечели билет)

09 април 2013 в 16:04 12653 37

Група
Група "Клас" през 80-те. Снимка: Фейсбук страница на групата

Група „КЛАС“ са едни от онези забравени „цветя от края на 80-те“, на българската ню уейв сцена. В края на 80-те „Клас“ разцъфна с култовите песни „Чай“, „Госпожа Емилия“, „Диви коне“, „Река си ти“, „Гълтам дим“ и др. А на „Сутринта“, когато „небето избледнява“ и „напомня за деня“ вече беше ’91-ва година и „цветята“ вече ги няма.

20 години по-късно обаче група „КЛАС“ в състав Бойко Петков (вокал и бас), Иван Градинаров (китара) и Момчил Колев (кийбордист, познат от дуото „Дони и Момчил“) се събираят отново и се качват на сцената. Първият си самостоятелен концерт ще изнесат на 19 април, в Интер експо център, зала 4.

Билет за концерта на „КЛАС“ може да спечелите, ако се включите в играта на OFFNews. Кажете ни коя е любимата ви песен на групата. Може да избирате между песните: „Госпожа Емилия“, „Чай“ „Река си ти“, „Диви коне“, „Сутринта“. Напишете коментар под тази публикация с името на избраната песен. Също така гласувайте и в анкетата.

Регистрирайте се в сайта с верния си имейл. От гласувалите за песента и коментирали под статията, ще изтеглим четирима победители. На победителите ще изпратим съобщение на имейлите, с които са регистрирани.

Кои са „КЛАС“?

Българската ню уейв група „Клас“ е създадена през 1986 г. в състав: Бойко Петков (вокал и бас), Иван Градинаров (китара), Ангел Пенчев (клавишни) и Александър Василев (ударни). Първата им изява пред публика е през 1987 г. в читалище. Записват песните си в собственото си студио "Сити". Песента им "Река си ти" става една от най-излъчваните по БНР. През 1989 г. барабанист на групата става Веселин Василев, а Ангел Пенчев е заменен от Момчил Колев (известен от дуото „Дони и Момчил“). В този състав групата записва първия си албум, издаден на плоча от Балкантон. В него присъстват и песни на група Атлас и е озаглавен "BG рок IV".

В началото на 90-те години издават още два албума - "Слушай силно" и "Госпожа Емилия". През 1993 г. Момчил Колев напуска групата и започва да работи с Дони и е заменен от Борис Даскалов. Китаристът Иван Градинаров също напуска, но тези промени се оказват неуспешни и групата се разпада в средата на 90-те години.

През 1998 и 2001 г. излизат компилации с най-големите хитове на групата. През октомври 2012 г. „Клас“ се събира за концерта "Улица нов живот" в памет на Димитър Воев.

 Песните, за които може да гласувате, може да чуете по-долу:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!