"Улица нов живот"- 20 години след Димитър Воев

Борислава Славова 10 октомври 2012 в 14:07 6823 1

Снимка Facebook
Снимка Facebook

Фестивал по повод 20 години от смъртта на основателя на "Нова генерация" Димитър Воев ще се проведе в София в рамките на три дни.

На 26, 27 и 28 октомври колеги и приятели на музиканта ще почетат паметта му.

Инициативата ще премине под мотото „УЛИЦА НОВ ЖИВОТ - 20 години след Димитър Воев”.

Първият концерт от събитието ще започне на 26 октомври в 19.00 ч. в столичния клуб "Три уши".

На сцената ще се качат групите "Ксетка фон тейп", "Ла Текст", "С 300 зора", "Bright Sight", "Психобагажник", "Бахур", "The Barbarones", "Цветя и жени", "Жълти стъкла", Тодор Стоянов ( “Ambient Anarchist” ) и  "Trendafil & Chugra". Специален гост на вечерта ще е Васо Гюров, който години наред свири с Митко Воев в различни формации. В момента Гюров е по-известен като басист на група “Ревю”.

На 27 октомври проявите ще се преместят в клуб "Mixtape 5”. В рамките на десет часа (19.00-5.00 ч.) ще свирят бандите "Ревю", "Милена Бенд", "Клас", "Trendafil & Chugra" (Воцек и Чугра), Емил Вълев, Мишо, Мони, Катя и Крис от "Нова Генерация".

На сцената ще се изявят още бандите Кольо Гилъна, Бичето и "Babyface Clan", "Gravity Co.", "БГ Бенд", Дони (Атлас), Бойко (Атлас), "Voyvoda", "Пролетарии", "Мъртви поети", "LVG", Илияна Бешкова и "Розенкварц експрес" и Любо Малковски ("Ер Малък" ).

В последния ден на фестивала (28 октомври) приятели и последователи на културата "Воев" ще се съберат в театър "Сфумато", където ще се състои премиерата на третото издание на книгата на Воев "Поздрави от мен Боговете”. Тогава ще е и прожекцията на филма-концерт "Нова Генерация и приятели” от 1992 г. с автори Енил Енчев и Иво Христов.

„УЛИЦА НОВ ЖИВОТ - 20 години след Димитър Воев” ще завърши с музиката на Румен Спасов и дует "Ша-Ша".

Програмата, посветена на българската дарк уейв легенда Митко Воев, ще бъде допълнена от литературни събития, спектакли и фотографска изложба, свързани с музиканта.

Билетите за трите вечери на "Улица Нов Живот - 20 години след Димитър Воев" може да закупите от TixGate.com, на касите на Еasypay, ЦКБ, ПИБ, Д Банк, ТексимБанк, Пикадили, Фантастико, Билла, Нет1, Софийска вода, ОМВ, Глобъл-Нет, Хенди, Office 1, Интерсервиз Узунови и Тип Топ Куриер.

Цената на предварителна продажба е 12 лв. за всички събития в програмата.

„УЛИЦА НОВ ЖИВОТ - 20 години след Димитър Воев” се организира от новоучредената Фондация „Димитър Воев – Нова генерация”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови