КАТ издирва 84 000 шофьори със стари актове

Последна промяна на 11 септември 2013 в 08:28 2758 7

Камера на КАТ. Снимка фейсбук страницата на СДВР

Търсим общо 84 000 водачи в София, които не идват в КАТ, за да получат наказателните си постановления. Това е голям проблем.

Това казва пред в."Преса" шефът столичния КАТ комисар Богдан Милчев. Той уточнява, че в тази бройка не влизат хората с неплатени глоби по фишове.

"Вече сме проверили 6742 шофьори на таксита. Оказа се, че на 1033- ма трябва да бъдат връчени наказателни постановления за наложени глоби. През миналата година тези водачи бяха два пъти повече. При сегашната проверка се оказа, че 517 не са платили глобите си. Установихме, че 77 души са с отнети книжки, имената на 8 от тях не фигурират в системата, че имат шофьорски книжки. Водачите без документи са засечени при проверка в базата данни, а не са хванати на пътя. Всички тези шофьори ще бъдат извикани в КАТ, за да им съставим предупредителни протоколно за да не карат без книжки", съобщава Милчев.

Според него има и парадокси. "Ако хванем някого без книжка, глобата е от 100 до 300 лева, но ако е без винетка, в зависимост от превозното средство глобата стига до 3000 лева. Смятам, че трябва да сме безкомпромисни към водачите, които карат без свидетелства за правоуправление, подчертава директорът на КАТ.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.09 2013 в 12:12

да ме хванат за долуподписания, на мое име има две деца, да не съм им фен на ченгенцата, да им се явявам при повикване ? ACAB.

11.09 2013 в 11:27

С тия глоби че си газим безнаказнао червени внучета до посиняване! друго си е мафията да е на власт и да няма никакви закони. Ей го и димитров с 50 акта ама не си дава документите хахаха.

11.09 2013 в 11:15

Нали всички знаем, че това е страната а малоумията!!! Нали всички сме изпитали на гърба си шофирането по северния път - към Варна, където законната скорост обикновено е 80 км/ч. но кагато наближиш някаква ламаринена барака, дето някаккъв цървулан предлага скара от кучешка кайма и други крайпътни удоволствия си задължен да намалиш до 60, 50, даже и до 40 км. Пълно малоумие - и така стигаш до Варно за 6-7 часа- "със съобразената скорост". Другата подобна тъпотия са измислените бензиностанции на това селско пътче София-Варна - защо трябва бензиностанцията да е зелепена до шосето - вероятно за да не се измори селянина -шофьор, не най-вероятно да не влезе в разход на бензин - ако измине 10 м навътре в нивата - същото и тук - минаването покрай селска бензиностанция - ограничава скоростта - 60,50,40 км/ч. Някои / май повечето от цървулнаковците в АПИ вероятно са ходили в САЩ - и са забелязали - ако имат толково мозък, де - за което се съмнявам - та там няма бензиностанции на магистралите . ПОВТАРЯМ: НЯМА БЕНЗИНОСТНАЦИИ НА МАГИСТРАЛИТЕ!!!! И задавал ли си е някои от тези дебелогъзи тъпанари,без извинение защо е така - ами да не се товари откъм критични ситуации магистралата - излизаш през някой изход / апропо - маркирани като за учебник/ към някое селище - пълниш бензин - почивки, тоалет и се връщаш на магистралата.
Това исках да Ви споделя - дано сте ме разбрали , то че тъпанарите не четат , не четат - но дано ставаме повече , тези които мислят . Четете и мислете повече!!!!

11.09 2013 в 10:14

Парадоксалното е как сте засякли в СИСТЕМАТА 8 човека който нямат въобще книжка?

11.09 2013 в 09:44

НЯМАТЕ ПРАВО ДА ОТНЕМАТЕ ДОКУМЕНТА ЗА УПРАВЛЕНИЕ<ЗА НЕПЛАТЕНИ ГЛОБИ<С ТОВА СЕ ЗАНИМАВАТ ФИНАНСОВИТЕ ОРГАНИ,ДА ВИ ПИКАМ НАВЪТРЕШНИТЕ ВИ РАЗПОРЕДБИ

11.09 2013 в 09:38

КАТ да престанат да се занимават с глупости.
- първо да се изчистят пътищата от противоречащи си, напълно излишни, знаци останали от ремонтни дейности и пр.. Примери колкото щете. Да КАТ не поставя знаците, но катаджиите се крият зад тях с палката в протегнатата ръка. Най-куриозният е във Варна ограничение е от 60 км изведнъж знак 70 км, след 1,85 (един метър и осемдесет и пет сантиметра) ограничени 50 км.
- второ ограниченията 60 км. по пътищата през километър два повече пречат и тн. и тн.
Организацията на движението по пътищата е за малоумници. За да е удобно и приятно пътуването на хората най-добре е КАТ да се закрие.
Има нужда от истинска пътна полиция, която съвместно с поддържащите и ползващите пътя да създаде организация на движението, която да осигурява БЪРЗО, КОМФОРТНО, УДОБНО И БЕЗОПАСНО движение, което не става с полицаите криещи се в храсталаците

11.09 2013 в 09:37

Ако караш без винетка, това в 90% от случаите е целно. Глобата е резонна. А ако си забравиш книжката в другия панталон, кво да ти вземат 3000 лв. това предлагат явно дебилите от кАТ. Изроди! Тези паразити трябва да се разформироват. И друго, защо трябва нотарялно да се прехвърлят някакви ламарини със смешни цени , "МПС-та" както казват неграмотниците от кАТ. Все едно прехвърляш замък. Докога ще ги търпиме тия???