Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Янев внесе жалба при Райков за касиране на вота в Турция

20 май 2013 в 12:21 1605 0

Яне Янев. Снимка: БГНЕС
Яне Янев. Снимка: БГНЕС

Председателят на РЗС Яне Янев внесе в Министерския съвет жалба за касирането на изборите в Турция, които да бъдат препратени към Конституционния съд.

Той обяви вчера, че изборите в Турция са фалшифицирани и дори даде данни за нарушения в съседната държава в изборния ден.

„В момента, в който входирах документите, министър-председателят Марин Райков пожела да разменим кратки мисли. Аз аргументирах нашата жалба, накратко маркирах нарушенията в Турция и разчитам Министерския съвет на Република България да прояви разум и по никакъв повод да не се поддава на каквито и да било външни внушения", каза Янев на излизане от "Дондуков" 1.

Той похвали Марин Райков за организацията на изборите: „Ние, от „Ред, законност и справедливост", сме твърдо убедени, че Министерският съвет, оглавяван от Марин Райков, си свърши техническата работа, дадена по закон като правомощия по отношение на организацията на изборния процес.

Считаме, че така, както принципно си свършиха работата до момента, трябва коректно, почтено и, спазвайки закона, да препратят нашата жалба до Конституционния съд на Република България”, каза Янев.

Райков обещал да внесе жалбата за гласуване на заседание на Министерския съвет. Янев пък се надява това да стане в рамките седемдневния срок от обявяване на резултатите, до когато по закон може да се внесе жалба за касиране на вота.

 Първото редовно заседание на МС е в сряда, когато изтича този срок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!