Google Street разкри: Кучетата, нахапали жестоко жена, са на олигарха Миню Стайков

Николаос Цитиридис 08 март 2013 в 11:51 29724 13

Две кучета мастифи са се излгнали пред къщата на Стайков. Снимка google
Две кучета мастифи са се излгнали пред къщата на Стайков. Снимка google

Снимки от Google Street разкриха истината за нахапаната почти до смърт жена през декември 2012 г. пред дома на олигарха Миню Стайков в столичния квартал "Бояна".

Кадрите доказват нещо, което Стайков и хората около него упорито отричаха пред полиция и медии - че породистите мастифи, изчезнали веднага след инцидента заедно с къщичките си, са негови, следователно той носи отговорност за случилото се.

На 12 декември 2012 година кучета нахапаха 63-годишната Мимоза Стоименова почти до смърт. Очевидци твърдяха, че кучетата са породисти мастифи, които живеят в колибки пред дома на Стайков на ул. "Лескова гора" в престижния столичен квартал.

Разследващите от 6 РПУ обаче твърдят, че след направения оглед на място не са открити нито кучета, нито кучешки колибки, а според показанията на охранителите в района обикаляли само улични кучета. Гардовете, които прогонили озверелите породисти мастифи, обясняват, че не са ги разпознали като домашни, въпреки че техните охранителни кабинки стоят на не повече от 20 метра от колибките.

Виртуална разходка с  Google Street View, направена от репортер на OFFNews, обаче доказва, че пред дома на Стайков живеят чистокръвни породисти бойни кучета.

При преминаването си по ул. "Лескова гора" през март миналата година, автомобил на компанията Google е заснел подробно и колибките, и кучетата. От снимките ясно могат да се преброят три породисти кучета, които лежат пред дома на Стайков. От снимките се виждат и изградените колибки за тях, като едната е непосредствено срещу портала на къщата на бизнесмена.  

Пред полицаите самият Миню Стайков е отрекъл да има нещо общо с кучетата, които както се вижда на снимките са точно до неговото имение. Часове след инцидента OFFNews се свърза със секретарката на Стайков, която каза, че бизнесменът нямал кучета, но това било неофициална информация. Тя не пожела да бъде цитирана, докато не ни свърже с бизнесмена, което и до днес не се е случило. 

Екип на OFFNews отиде на мястото, където се виждаха пресните следи от кръв в снега. Още тогава нашият екип видя, че кучешките колиби са на местата си.  Само ден след инцидента на 13 декември 2012 г. кучешките къщи вече ги нямаше и тяхната липса върза ръцете на разследващите.

Разследването трябваше да продължи до средата на февруари, като срока можеше да бъде удължен за събиране на доказателства. До днес развитие няма.

Миналата година пред OFFNews Васил Димитров, който е роднина на Мимоза Стоименова, заяви, че е убеден, че кучетата са на бизнесмена Стайков. Той не е бил свидетел на инцидента, но обясни, че всички живеещи в района знаят за кучетата на олигарха. Той обаче смята, че хората се притесняват да кажат истината и тя няма да излезе наяве. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews