Кучетата, нахапали жена в Бояна, изчезнаха безследно

Юлиан Христов 04 януари 2013 в 15:37 4598 1

Жена разкъсана пред къщата на Миню Стайков.
Жена разкъсана пред къщата на Миню Стайков.

Кучетата, които нахапаха жена в столичния квартал „Бояна“ в средата на декември 2012 година, изчезнаха мистериозно.

На 12 декември на ул. „Лескова гора“ пред дома на бизнесмена Миню Стайков две кучета нападнаха и наръфаха жестоко 63-годишната Мимоза Стоименова, която прекара почти седмица в „Пирогов“. Според подалите сигнала за инцидента кучетата били порода мастиф и са собственост на Стайков.

Разследващите случая все още не са установили дали кучетата са собственост на бизнесмена или става въпрос за улични псета. Пред OFFNews разследващи от 6 РУП обясниха, че от разпитите на свидетелите става ясно, че никой не е видял какви кучета са нападнали жената. Охранителите, които прогонили озверелите кучетата, обясняват, че не са ги разпознали като домашни. Същото твърдят и съседи. До момента никой не е потвърдил и версията за улични кучета, а и такива не били открити часове след инцидента, твърдят от полицията.

Дори пострадалата жена не дала конкретно описание на кучетата. Тя обяснила, че е нападната от две големи кучета, но не е могла да посочи нито породата, нито това дали знае на кого са.

Пред полицаите самият Миню Стайков е отрекъл да има нещо общо с кучетата. Той беше потърсен за коментар и от OFFNews ден след инцидента, но до този момент от офиса му отказват да дадат отговор на въпроса дали кучетата са негови.

Полицията е прегледала и записите от охранителните камери. От тях станало ясно, че инцидентът не е заснет, тъй като мястото на нападението не влиза в обхвата на видеонаблюдението.

Освен че до момента няма свидетелства за върлуващи бездомни или домашни кучета в района, се оказва, че липсват и кучешките колибки, които бяха на мястото часове след нападението. Тогава екип на OFFNews посети мястото, на което ясно се виждаха двете колибки. От полицията днес заявиха, че такива къщички няма и никой от свидетелите не е потвърдил съществуването им.

Случаят се наблюдава от Районната прокуратура в София, като досъдебното производство е заведено срещу неизвестен извършител. Срокът на разследването е до средата на февруари, като има възможност той да бъде удължен за събиране на още доказателства. Има и вероятност обаче то да бъде прекратено.

Пред OFFNews Васил Димитров, който е роднина на Мимоза Стоименова, заяви, че е убеден, че кучетата са на бизнесмена Стайков. Той не е бил свидетел на инцидента, но обясни, че всички живеещи в района знаят за кучетата на олигарха. Той обаче смята, че хората се притесняват да кажат истината и тя няма да излезе наяве. Кучетата са живеели както в къщата на Стайков, така и в колибките на улицата, като свободно са били пускани да се разхождат без намордници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови