ГЕРБ най-накрая ще вдига доходите, предизборно

Нели Чолашка 02 септември 2012 в 15:24 3124 5

Бойко Борисов, премиер и лидер на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов, премиер и лидер на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС

Основният приоритет на депутатите в новия политически сезон ще е повишаването на доходите на българите, обяви зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев пред БНР.

С поемането на властта през лятото на 2009 г. ГЕРБ замразиха пенсиите и заплатите в държавния сектор. Те ще са поредната политическа сила, която увеличава ударно непосредствено преди парламентарните избори, които ще са следващото лято.

Освен с доходите, ГЕРБ ще се занимават с проблемите на здравеопазването, социалната политика, образованието, културата и инфраструктурата (най-чувствителните за хората теми - бел. ред.), уточни Главчев. 

По думите му повишение на доходите ще има в края на мандата, тъй като едва сега се вижда, че наистина има бюджетен излишък.

“Също така се борим за осигуряване на добра среда за икономически растеж и увеличаване на заетостта. Това са разликите между нас и колегите отляво”, каза Главчев. 

Според него разликата между сегашните управляващи и БСП е, че предишните са искали да повишават пенсиите в края на мандата, когато е било ясно, че има бюджетен дефицит от половин милиард лева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови