Елена Йончева: "Хизбула" нямат интерес да гърмят в Европа

Последна промяна на 08 февруари 2013 в 09:21 2173 13

Елена Йончева
Елена Йончева

"Хизбула" е най-голямата политическа партия в Ливан. В страната си тя строи болници, училища, детски градини. Да, те имат и военно крило. Но според мен те нямат интерес да правят атентат в Европа", коментира в интервю за TV7 журналистката Елена Йончева.

Според нея партията може да се радикализира, ако загуби връзките си с Европа.

"В Германия “Хизбула” има много поддръжници. Те просто нямат интерес да гърмят в Европа, защото за тях това е банката. Те правят парите си в Европа. Няма логика да гърмиш по банката си”, твърди Йончева.

Журналистката смята, че Германия има пълното основание да се страхува от атентат, организиран от “Хизбула”, ако организацията бъде включена в терористичния списък.

“Ако това стане, тя няма да може да извършва финансови операции в Европа. Тя де бъде един вид изхвърлена, а това е достатъчен повод да се радикализира”, уточни Йончева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.02 2013 в 23:51

Верно си идиотче! Елена Йончева наистина е име и авторитет по арабските въпроси. Да евреите имат едно от най - ефикасните разузнавания, НО винаги го използват за свои цели - като Палестина. Така че спри да сипеш дивотии като пълно идиотче.

12.02 2013 в 11:14

Абе, лемур първосигнален, какво значение има на кого каква е била, след като е специалист в областта си и познава този вид терористи повече отколкото собствените ни служби. Що се касае до "“братята х’израелци” имат една от най-ефективните служби", май живееш в някаква паралелна вселена и смяташ, че тези служби само събират статистически данни за терористите. Изключваш факта, че същите тези служби са и прекрасни имитатори на терористите и че могат да ти спретнат със същия успех подобен атентат, за който ти ще си плещиш горните глупости до припадък, още повече, ако не искаш да мислиш. А пък да ти подменят фактите или да ти ги изкривят, еша си нямат, тъй че, idiotche, идиотствай си по форумите, но не претендирай за познания, защото ги нямаш.

09.02 2013 в 01:10

И изобщо не работят в чужбина. Или аз поне не се сещам за такива случаи.

08.02 2013 в 23:53

Аз също смятам така . Най малкото не са поели отговорност за атентата което го обезсмисля.

08.02 2013 в 19:18

поля, една тиква има повече акъл от тебе! плещиш като някаква квартална пача!
ако си беше направила труда да прочетеш нещо, щеше да видиш, че "братята х'израелци" имат една от най-ефективните служби в света - мосад, и не случайно френски, английски и американски специални служби изучават израелското бойно изкуство крав мага, а не някакви каратета и таекуондота! ако израелците си нямат понятие и база данни за терористите , не виждам кой!

08.02 2013 в 19:10

я не ставай смешна, какво точно е разследвала и кому му са потрябвали нейните рзследвания! просто пътуваше насам-натам и се правеше на журналистка!

08.02 2013 в 19:08

май забравяш, че йончева е бившата на станишев! :) елена се хвърли на амбразурата заради него!

08.02 2013 в 15:57

Ама, нали това е целта г-жице Йончева! За жалост на тия наши управляващи не им стига умът да ги асимилират тия неща! За тях по-важно е максимата изказана от съвойник на мой приятел, който за каквото и да става дума казвал " А бе,.... важното е АЗ да съм добре"!

08.02 2013 в 15:06

Хехе, днес всички фенове на Цвинокио и БУДАтино са се боботнали из сайтовете да ги защитават.

Рамоне, когато решиш да мислиш, ползвай горния край на гръбначни си мозък. То изобщо няма гаранция, че резултатът няма да е същият като горното, съвсем по цветановски, дълбокомислие, но ти опитай все пак. Току-виж си изненадал и себе си... :) :)

08.02 2013 в 15:01

А бе има една в БТВ ,,много способна,,журналистка да вземат да питат нея тя ще даде най-истинската формулировка.Но и задаите въпроса днес за да може да пита царя-господаря РОМ и подробните указания на Боко и сие а тя ще отговори в повторник а може и в срядопетък.Ще е особено верем кометара и както и актуален .
А сега сериозно-Определено не разбира женицата от това за което говори а вие сте спецовете.Ама я кажете вашите задници колко пъти ходиха в пъклото и кога тя се върна от там.
Българина разбира от всичко ама от едно няма понятие-как да не застава в партер пред мутри и някои помислили се за богове,покрай определени техни прякори.