Ефрейтор застрелян пред дома му в Червен бряг

Последна промяна на 08 февруари 2013 в 14:24 2512 0

9-годишен се удави в необезопасена селска шахта. Снимка:БГНЕС
9-годишен се удави в необезопасена селска шахта. Снимка:БГНЕС

Нов смъртен случай с военен потресе в четвъртък Червен бряг. 

На 7 февруари 2013 г. около 08.15 ч. на стълбите пред дома му е намерен мъртъв 29-годишен ефрейтор. Той е служил в поделението в Долна Митрополия.

Той е открит от родителите му с огнестрелна рана в главата.

Установяват се фактите и обстоятелствата, като разследването се води от служба „Военна полиция” и военен следовател от Военноокръжна прокуратура - Плевен, съобщиха от Министерството на отбраната.

Все още не е ясно дали ефрейторът сам е посегнал на живота си. Очаква се този отговор да бъде даден от прокуратурата. По всяка вероятност обаче става въпрос за убийство.

Това е поредният смъртен случай, свързан с военнослужещ, от началото на годината. 

На 15 януари бившият военен Васил Савов уби членовете на семейството си в столичния кв. “Гоце Делчев”. В апартамента съседи откриха пет трупа - 79-годишната тъща на стрелеца, съпругата му и двамата им синове – на 21 и 27 години.

Убийството на четиричленно семейство на военен потресе Пловдив няколко дни по-късно. На 21 януари от Областната дирекция на полицията в града съобщиха, че в апартамент в кв. “Кючук Париж” са намерени четири трупа. 32-годишният Георги Тепавичаров посегна на съпругата си и двете им деца на три и осем години. Версията, по която разследващите работят, е тежко икономическо състояние на семейството.

По неофициални данни за последните две години смъртните случаи с военни са повече от десет.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови