ДСБ обяви война на мафията, монополите и бюрокрацията

Елица Мартинова 08 април 2013 в 12:58 2649 2

Иван Костов, Снимка: БГНЕС
Иван Костов, Снимка: БГНЕС

Война на мафията, бюрокрацията и монополите, обявяват в предизборната си кампания „Три стъпки за по-добра България“ ДСБ. Според партията на Костов това са враговете на достойния живот в България.

Основните приоритети в нея са доходи, работа и сигурност.

В първата точка на предизборната си платформа ДСБ обещават да освободят доходите от монополни цени; да облекчат заплатите от данъци и бюрокрация; да създадат нови работни места.

Стратегията във втория стълб на Костов включва следните принципи: гарантиране на финансовата стабилност чрез запазване на валутния борд; подпомагане на малките и средни предприятие и подобряване конкурентоспособността на българското образование.

От ДСБ обявява още война на монополите и се заканват „да извадят МВР от бизнеса“.

Според лидера Иван Костов трите кратки точки предлагат решения за най-наболелите проблеми в страната – безработицата и лошия бизнес климат.

„Два пъти сме управлявали след подобни кризи. Ситуацията не е уникална, но не се е случвала от много години. Тя се повтори след управлението на фалшивата десница ГЕРБ“, коментира Светослав Малинов.

Иван Костов обясни, че от ДСБ ще заложат на положителната кампания и ще се постараят посланията им да стигнат до хората.

От ДСБ заявиха, че ще продължат преговорите за обща десница със „Синьо единство“, но това ще се случи след изборите, защото вотът е приоритет.

„Вероятно у избирателите ни ще има разочарование от неуспеха в преговорите с „Единство“, но ще успеем да го преодолеем в началото на кампанията“, коментира Иван Костов.

Не без доза оптимизъм той предположи, че в 42-рото Народно събрание ДСБ ще има повече депутати, отколкото в предишното.

Тъмносиният лидер обяви, че ще представи водачите на листите си след официалния старт на предизборната кампания, която ще започне на 12 април.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!