Доника от протестите: Г-н Борисов, хиляди чакат знак от вас да излязат на улицата

Последна промяна на 23 септември 2013 в 18:39 13366 139

Доника Георгиева. Снимка: Facebook

Доника Георгиева е една от протестиращите, която в началото на септември отиде в централата на ГЕРБ, за да иска помощ от Бойко Борисов в организирането на демонстрациите срещу кабинета на Орешарски.

"Ние сме обикновени протестиращи, които искахме просто по някакъв начин да привлечем повече хора за 4-и септември. Ние също така се срещнахме и с “Протестна мрежа”. Не се разграничаваме от тях, но просто сме убедени, че всички трябва да са заедно, за да можем да постигнем успех", каза Доника на 8 септември пред агенция "Фокус".

15 дни по-късно тя разпространи чрез профила си във Facebook писмо до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, от което става ясна каузата, за която работи. В писмото Доника напада "Протестна мрежа"  и се обръща към лидера на ГЕРБ с почти любовния призив: "Ние ви искаме сред нас!"

Ето пълния текст на писмото:

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО БОЙКО БОРИСОВ

Г-н Борисов,

През февруари в България се появиха идеи против партиите и против лидерите. Някой каза на хората, че решението е в техните ръце, че могат и сами. Малко по-късно започна дискредитирането на ГЕРБ. В най-критичния момент за БСП – назначението на Пеевски – момента, в който БСП беше нападната и от чужди, и от свои, привържениците и симпатизантите на ГЕРБ стояха на площада, стеснявайки се да признаят, че подкрепят ГЕРБ. А вие стояхте в парламента, стеснявайки се да подкрепите привържениците си на площада. Така хитро БСП успя да раздели хората от техния лидер. И това разделение се оказа силата на БСП.

Към 101 ден протестите повече приличат на приказка от 1001 нощ, а не на антиправителствени протести. За всички вече е напълно ясно, че протестът в този му вид няма да постигне целта си.

Около 700 000 души  в София са гласували за ГЕРБ . 700 000 души в София не искат да бъдат управлявани от комунисти – и ИСКАТ да бъдат управлявани от ГЕРБ. 700 000 души няма да излязат на площада, ако нямат основателна причина. Но биха излезли, ако намерят смисъл. Както са го правили и преди.

БСП положи огромни усилия, ангажирайки реформатори и протестни мрежи, за да ви задържат настрани от хората, които са гласували за вас. Което показва и изходът от тази патова ситуация.

Г-н Борисов, хиляди хора чакат само знак от вас, за да излязат на улицата. Хиляди хора ще излязат да подкрепят всяка ваша стъпка – защото ви вярват. Има моменти, в които не съществува полезен ход – но дори и в тези моменти ние трябва да бъдем заедно. Вие в парламента, а ние отвън, на площада – но заедно. За да можем да използваме пълноценно полезния ход, когато се появи.

Самозваните организатори на протеста от Протестна мрежа непрекъснато подчертават, че там, на улицата, много хора не искат ГЕРБ да се върне. Сигурно има и такива. Както има много, които искат ГЕРБ и виждат в ГЕРБ единствена алтернатива. ГЕРБ спечели изборите. Масивната кампания против ГЕРБ е показател, че само ГЕРБ е истински проблем за комунистите.

Ние, хората, които сме гласували за ГЕРБ и които ви вярваме, ви каним да ни подкрепите. И НЕЗАВИСИМО КОЛКО СМЕ НА ПЛОЩАДА – 10, 100 ИЛИ 10 000, НИЕ ВИ ИСКАМЕ СРЕД НАС. Всеки ден. Искаме вашата подкрепа и ви даваме своята подкрепа. И не ни интересува мнението на Станишев, Местан или Генов за това. Нашата цел е България без комунизъм – а комунистите ще говорят най-много, когато са най-заплашени. Нека говорят, нека освиркват. По-добре ежедневно освиркване, отколкото комунизъм.

Много от нас поддържат връзка с Вас – използвайте тези хора, за да говорите с нас. Всички ние ви четем във Фейсбук и Туитър – пишете, за да ни кажете това, което трябва да знаем. Един ваш пост във Фейсбук ще изведе хиляди души на площада за няколко часа. Повикайте ни – и ще бъдем където и когато трябва. В това е нашата сила – да бъдем заедно и да не изпускаме нито една възможност да свалим това вредно правителство.

В бележка под писмото си Георгиева уточнява също така: Моля всеки, който го подкрепя писмото да го сподели, да изпрати по едно лично съобщение на господин Борисов с молба за подкрепа, както и е съгласен името му да фигурира под писмото, да ми пише ни лични. Така ще бъде изпратено и до Бойко Борисов.

Чрез своя профил във Facebook Борисов бързо отговори:

Прочетох писмото и съобщенията, които ми изпращате. Благодаря ви, това е точно така. ГЕРБ започва масирана атака с пърия вот на недоверие. Ако искате да сме заедно, ни подкрепете при гласуването на вота. Това са законовите начини за сваляне на едно правителство.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.09 2013 в 20:29

hahhahha EBASIIIII SMESHNICITE SME V BG. ot 1989 god . NASAM NI DERAT KOJITE>> I PAK YAVNO IMA TAPANARI DA ISKAT DOSEGASHNITE YPRAVNICI !!

25.09 2013 в 13:08

Да ама не,когато паднат на коча мъдете.Никога повече "политическата" партия на мафията на власт.Никога повече наглост, простотия , дембелщина и некадърност.Не на седма категория кадри на БКП...милиционери охранители и лакей.

25.09 2013 в 13:03

Тази калинка е готова за министър в краен случай е готова и на свирки.Боже какви дебили,какви лумпени съществуват.

25.09 2013 в 09:03

И пропуснах да споделя. От утре пускав в Уидъу, нови конституции на 40% скидка. От веригата споделиха, че правят всичко възможно да задоволят нуждите на своите клиенти при най-добри цени.

25.09 2013 в 08:58

Уважаеми г-н Свобода,
Напълно съм съгласен с написаното от Вас. И нещо повече. Няколко часа след написването на това епохално мнение, усещам как около мен нещата се променят вече на молекулярно ниво. Просто необратим процес, въздействащ многопластово на еуфоричното ми настроение. 8 часа и 30 миниту след 0 ч. и 26 минути на 25.09, се чувсвам вече чрезвичайно граждански. Иначе Dondurma rulezzzzzz!

25.09 2013 в 00:26

Драги Дино, алтернативата е нов изборен кодекс, нова конституция и събудени граждани, които да отстояват точно това, заедно с конкретни искания за заплати , пенсии и всичко социално, което на запад от нас е постигнато точно с такива бунтове и протести. А не този срамен , платен фарс, който си е чиста социална проституция. Имаме пример съвсем близко - Турция. Вижте каква автентичност, категоричност и посока на протестите! С други думи, онова, което е истинско и касае директно жизнено-важните въпроси / доходи, граждански права и пр./ на човека, непременно ще постигне целта си. Фалшът / а всички имаме усет за него/ винаги е безплоден фарс. Имаме един световен поет, - Андрей Германов - той казва: Голямото изисква мъчнота и мъжество е нужно на сърцата... В това е ключът към успеха.

24.09 2013 в 22:29

И все пак да попитам.

Някаква алтернатива?

24.09 2013 в 21:58

I agree with you 1000% and thats exactly how I felt..the difference was that I kept on going to the protests.with a bittersweet taste that later on faded away...and I always had some fishy feeling about this quite active girl at the protests...my gut feeling was soooo right!

24.09 2013 в 21:05

Е Станишеф ти е сънародник все пак, що го нападаш, нали сте от едно коляно, или не?

24.09 2013 в 19:54

TORO, благодаря ти! Дай Боже, повече хора в тази нещастна държава да разберат, че най-страшното явление е боковщината - демагогия, мизерия и полицейщина. Няма по-отвратителна простащина от гербераството. Дано не се повтаря този кошмар!