Кой разделя протеста?

08 септември 2013 в 19:25 10738 85

 Снимка: Сергей Антонов

Участници в протестите бяхме в централата на ГЕРБ, и не само там, бяхме и при Радан Кънев, и пуснахме призив до всички партии в център-дясно: да излязат с декларация и да призоват съмишлениците си и симпатизантите си за протеста на 4 септември.

Това заяви пред агенция „Фокус” Доника Георгиева, една от протестиращите, които са се срещнали с Бойко Борисов в централата на ГЕРБ.  

Изказването на Георгиева беше разпространено само няколко часа след като “Протестна мрежа” опроверга публикация на агенция “Фокус” от събота, в която има следното изказване на Борисов : “Действително, може би предишния ден в централата дойдоха 15 човека от Протестна мрежа, които не ги познавам, те поискаха помощ за 4 септември, за да дойдат повече хора”.

Оказа се, че оригиналното изказване на Борисов от вчера е следното: “Предишният ден преди 4-и представители на протестиращите дойдоха и поискаха да им окажем помощ в именно този ден. И те са били 6-7 автобуса” – тоест лидерът на ГЕРБ говори за представители на протестиращите, а не за представители на“Протестна мрежа”.

Личен пример

Поискахме помощ, под формата на писмена декларация. Това беше документирано и по БНТ, и по други телевизии и медии. Също така призовахме - всички лидери от център - дясно да дойдат в 07:00 часа на паметника „Цар Освободител” , за да дадат личен пример на своите симпатизанти, които да излязат на следващия ден, казва Доника Георгиева.

Ние сме обикновени протестиращи, които искахме просто по някакъв начин да привлечем повече хора за 4-и септември. Ние също така се срещнахме и с "Протестна мрежа". Не се разграничаваме от тях, но просто сме убедени, че всички трябва да са заедно, за да можем да постигнем успех. На тази среща имаше и хора и от други градове - от Благоевград, Пловдив, Ямбол, Дупница, Русе. Не бяхме само една шепа от София. Бяхме някъде между 13 и 15 души, твърди Доника Георгиева.

Недомислена работа

Чувал съм за това момиче Доника, имало е някакви контакти между нея и мрежата, но тя и групата й не са членове на мрежата, коментира пред OFFNews Ясен Атанасов от Протестната мрежа.

Според него, всяко едно разцепление не работи в интерес на протеста.

Ето защо подозирам, че въпросната Доника и нейните приятели, които са търсили политически контакт и очевидно изпитват симпатии към ГЕРБ, подозирам, че това е лапешка или недомислена работа - това е по-добрият за мен вариант. Другият вариант е наистина някакво активно мероприятие за цепене на протеста, но не вярвам да тръгва от политическите сили, които са подкрепили Протестна мрежа, каза още Атанасов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!