БСП: Тъстът на Цветанов източи 700 хил. лв. от ВиК

OFFNews 14 август 2013 в 17:20 5841 18

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов

Фирмите на Васил Петров Георгиев, тъст на Цветан Цветанов, "Вилмаг" ООД и "Вилмаг Лаборатория" ЕООД извършват обслужваща дейност във ВиК сектора и имат търговски взаимоотношения с ВиК-Стара Загора, ВиК-Хасково, Благоевград, Севлиево, Враца и др., обяви депутатът от БСП Красимир Янков.

Така левицата отговори на обвиненията на ГЕРБ за масови политически съкращения.

"Това е партията, която стана синоним на калинките във властта", допълни Янков.

По думите му приходите на двете фирми на тъста на Цветанов за последните пет години са близо 700 хил. лева.

Депутатът от БСП даде пример с ВиК Варна и зададе няколко въпроса: "Вярно ли е, че съпругата на новоизбрания кмет Иван Портних – Велислава, е съдружник в дружеството "Метан груп", спечелило обществени поръчки за доставка на гориво за ВиК Варна за над 1 млн. лева?

Вярно ли е, че дружеството на Велислава Портних е единственият явил се кандидат на конкурса за обществена поръчка на ВиК Варна? Вярно ли е, че нейният баща, отново тъст на фигура от ГЕРБ, общински съветник в момента – Красимир Маринов, е представлявал общината в дружеството ВиК Варна?"

От БСП призовават прокуратурата за бързи действия за ограничаване на достъпа на сменения управител на ВиК Варна ООД до предприятието.

Според тях има опасност умишлено да бъдат заличени важни доказателства на твърденията им.

Друг червен депутат - Антон Кутев, обяви, че ГЕРБ продължава да прави опити да източва държавни фирми.

"Подобен на варненския случай е и този в Силистра и в куп други градове. В Силистра при обявено общо събрание на 16-ти август, управителят си позволява да го свика за 23 декември.

Предишният във Варна го е свикал за 14 януари, той даже е бил по-нагъл. Тоест, механизмът на действие – да се протака с цел оставането на власт на определени хора, е един и същ", аргументира се Кутев.

Социалистът вече е дал няколко сигнала срещу ръководителя на дружеството в Силистра, който направил "абсолютно безобразни покупки".

Една от покупките била 10 коли "Дачия" на неприлично висока цена.

"Бъдете сигурни, че докато тези хора управляват дружествата тези два процеса – на източване на фирмите от една страна и на пресиране на хората да ходят да протестират срещу правителство, ще продължават по същия начин", коментира още Кутев.

"Категорично заявявам, че нямам от какво да се притеснявам от разпространената информация от БСП. За разлика от БСП, аз съм единственият до момента български политик, който след приключване на извършена проверка от НАП, е дал съгласието си публично да бъдат оповестени резултатите от нея", отговори на атаките Цветан Цветанов.

"Винаги съм спазвал законите на България и съм работил в интерес на българското общество. И днешните медийни изяви на БСП са част от поредните опити за атака срещу мен и ГЕРБ.

Те са неуспешен опит за отклоняване на общественото внимание от политическата чистка, която сегашните управляващи провеждат в цялата страна, политическата им безпомощност, компрометираните кадрови грешки и безпринципното управление на новата тройна коалиция", обяви още бившият вътрешен министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!