18 души са арестувани на протестите вчера

OFFNews 19 юли 2013 в 08:05 2793 5

Протестът: ден 35 Снимка: Сергей Антонов
Протестът: ден 35 Снимка: Сергей Антонов

18 души са арестувани на вчерашния 35-и ден на протести срещу правителството на Пламен Орешарски.

10 от задържаните бяха освободени, след като им бяха съставени актове за неизпълнение на полицейско разпореждане. Четирима остават в ареста, а четирима ще бъдат докладвани на прокуратурата по указа за борба с дребното хулиганство.

Вчера полицията предотврати самозапалването на мъж на Орлов мост. Инцидентът стана около 11.30 часа. Полицаи забелязали, че мъжът се залива с течност, след което посегнал към джоба на панталона си, за да извади запалка. Той е задържан и отведен в Първо районно управление “Полиция”.

Снощното шествие бе едно от най-многобройните след началото на протеста преди повече от месец. Мотото на протеста бе "За чиста и свята република."

Денят на Национален протест срещу правителството, обявен на рождения ден на Васил Левски, завърши с арести, предотвратен опит за самозапалване, домати по парламента и пълна блокада на центъра на София в продължение на часове. Арестувани бяха 18 души. 

Междувременно премиерът Пламен Орешарски отново заяви, че няма да подаде оставка, като този път изтъкна като аргумент наличието на подписка в негова подкрепа, в която са се включили 200 хиляди души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!