Имало надежда за Костов и Надежда (видео)

Елица Мартинова 02 април 2013 в 14:51 3086 5

И пак не играят в един отбор.... Снимка: БГНЕС
И пак не играят в един отбор.... Снимка: БГНЕС

Пет часа след брифинга, в който председателите на „Единство“ подчертаха, че няма да се явяват на изборите и преговорите с ДСБ са приключени, от тъмносинята централа обявиха, че разговорите продължават.

„Нашите преговори с партията „Синьо единство“ продължават и се надяваме, че политическият съюз ще бъде факт преди изборите. Нашите листи са отворени за членовете на ДСБ и в знак на добра воля ние ще регистрираме листите си в ЦИК в последния възможен момент – на 6 април“, обяви Светослав Малинов от ДСБ.

По-рано днес от „Единство“ обясниха, че преговорите между двете сини партии са се разтрогнали, защото от ДСБ не са се съгласили да има съпредседателство между Иван Костов и Надежда Нейнски.

Пет часа по-късно обаче от централата на ДСБ съобщиха, че има съгласие за съпредседателство и преговорите са помрачени от вътрешни проблеми на „Единство“. Макар че на сутрешния брифинг хората на Надежда Нейнски категорично отрекоха да имат финансови затруднения за регистрация, тъмносините още веднъж изтъкнаха това твърдение.

„Използваме тази пресконференция, за да информираме широката публика, тъй като нашите колеги от „Синьо единство“ са запознати, разговорите с тях не са спирали. Използваме възможността да информираме възможно колкото се може повече хора. В нашата история сме свидетели на много случаи, в които формалната коалиция не се е състояла, но за неформалната е нямало спънки“, допълни Малинов.

Малинов и колегите му Веселин Методиев и Радан Кънев не успяха да обяснят на какво се дължи разминаването в становищата на ДСБ и „Единство“. Те обаче увериха, че все още има надежда за силна дясна коалиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови