Надежда и Костов се скарали за председателския пост

Елица Мартинова 02 април 2013 в 10:29 2208 2

Иван Костов, Снимка: БГНЕС
Иван Костов, Снимка: БГНЕС

Идеята за коалиция между ДСБ и „Синьо единство“ не е проработила, защото Надежда Нейнски е поискала съпредседателство с тъмносиния лидер Иван Костов. Това стана ясно на брифинг във вторник.

Според Димитър Иванов и Емил Йорданов синия съюз се е разпаднал още преди реализацията си, защото от ДСБ отказали да дадат „сигурни гаранции, че явяването на изборите е само първата стъпка от сливането“ между двете партии.

„Искахме гаранции, че изборите са само първата стъпка към единство на десницата, но по различни причини не го получихме“, коментираха от „Синьо единство“.

Иванов и Йорданов бяга категорични, че проблемът не е била подредбата в изобрните листи.

В крайна сметка новата синя партия призна, че ябълката на раздора е бил председателският пост в бъдещата дясна формация. Надежда Нейнски е настоявала за съпредседателство с Иван Костов, което по думите на Иванов е щяло да бъде гаранция, че след изборите сливането между партиите ще бъде доведено докрай.

„ПП „Синьо единство“ бе създадена от млади демократи, водени от разбирането, че добрата политика се случва във взаимодействието между волята и решителността на опитните политици и енергията и идеите на младите от тях... Подписаната Единна платформа между ДСБ и „Единство“ бе за нас гаранция, че пътят, който двете формации ще извървят към единната партия, е безапелативен. Оказа се обаче, че протегнатата ръка за единство е само от наша страна“, пишат от партията на Нейнски.

Те съобщиха, че няма да се явяват на парламентарните избори през май. От „Синьо единство“ бяха категорични, че причината за токаза не е техническа или липса на финансов ресурс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!