Надежда Нейнски: Не мога да спя от разочарование

03 април 2013 в 07:59 8260 13

Надежда Нейнски. Снимка: Сергей Антонов
Надежда Нейнски. Снимка: Сергей Антонов

Не мога да спя от разочарование, сподели лидерът на "Синьо Единство" Надежда Нейнски в интервю за bTV тази сутрин по повод несъстоялата се коалиция с ДСБ на Иван Костов за предсрочните парламентарни избори на 12 май.

"Единството не е свързано с това някой да намери място в партийни листи. Извървяхме много дълъг път за обединение. Това, към което се върнахме, е дори преди създаването на Синята коалиция", коментира Нейнски.

Тя потвърди, че причина за раздялата станал отказът на Иван Костов да има съпредседатели в коалицията между ДСБ и "Синьо единство".

"Отказах да бъда водач на листа", добави тя пред bTV. Предложили ù да води листа в София.

Партията на Нейнски "Синьо единство" не се вля във вече регистрираната коалиция между ДСБ и Български демократически форум и оттегли собствената си регистрация от ЦИК.

Нейнски обясни, че е разочарована заради младите хора в "Синьо единство". "Хората, които оглавиха "Единство" бяха на годините на моите деца. Това бяха децата на протестите. Мъчно ми е най-много за тях, защото бяха много разочаровани", заяви тя.

Надежда Нейнски подчерта, че ще продължава да се стреми към единство за СДС и ДСБ.

"Аз ще призова да се гласува и за ДСБ, и за СДС, но не е изключено отново да се превърна в демон по време на кампанията."

Нейнски отказа да отговори, дали зад разрива се крие идея за разпределение на субсидията, ако коалицията пробие 4%-ната бариера. "Ние се оттеглихме от изборите, за да не задълбочаваме разделението", добави евродепутатката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!