107-километрова ограда по границата с Турция до пролетта

26 октомври 2013 в 18:07 4431 3

Границата между България и Турция. Снимка: МВР
Границата между България и Турция. Снимка: МВР

До края на февруари ще бъде завършена 107-километровата ограда по границата ни с Турция - телени заграждения, които ще бъдат изградени по протежение на този участък, обяви министърът на отбраната Ангел Найденов пред „Дарик”. Оградата ще бъде в района между с. Лесово и с. Крайново и цели да спре незаконното преминаване на турско-българската граница от бежанци.

„Причината да се изгради това съоръжение е силно пресеченият релеф на местността, което затруднява възможността да се наблюдава територията на граничния участък и да се реагира своевременно. Границата в момента в този участък се пази с термонаблюдение и с гранични полицейски части, които отговарят точно за това. Българската армия се ангажира с това, защото разполагаме с инженерни части, които разполагат и с техника, и с опит”, каза Найденов.

„Една подобна задача в този момент е единствено по силите на въоръжените сили. Това не влиза в противоречие със законовите правомощия и отговорности на Българската армия, тъй като има съответно формулирана мисия за подпомагане на населението в мирно време”, посочи още Ангел Найденов.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!